Skocz do zawartości
pbuda

Ktore radiatory lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie - chce kupic radiatory na pamieci, ale zastanawiam sie, ktore z trzech rozwiazan bedzie lepsze.

1. Radiatory na poszczegolne kostki - 4 radiatory na jeden DRAM ktore przykleja sie na kosciach.

2. Radiatory na cale pamieci - takie bajery jak np. na hyperx'ach czy geilach ultra platinum

3. Jak 2, tylko Thermaltake robi cos takiego aktywne z wentylatorem.

Co byscie poradzili i co da najlepsze rezultaty?

PS. Czy wystarczy uzyc tasmy miedzianej czy lepiej pasty termoprzewodzacej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO radiatorki na memorkach to taki pic na wode ;) W sumie to nie wiem jakim napieciem trzeba by je potraktowac zeby sie choc troche spocily... Moje juz puszczalem na max V jaki daje abit i dalej byly najchlodniejszym elementem z calego sprzetu

Juz lepiej zainwestuj w jakis dobre chlodzenie do radka i jego pokrec a te radiatorki sobie odpusc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO radiatorki na memorkach to taki pic na wode ;) W sumie to nie wiem jakim napieciem trzeba by je potraktowac zeby sie choc troche spocily... Moje juz puszczalem na max V jaki daje abit i dalej byly najchlodniejszym elementem z calego sprzetu  

Juz lepiej zainwestuj w jakis dobre chlodzenie do radka i jego pokrec a te radiatorki sobie odpusc

Zobacz na swoje timingi. Bez radiatorów na pamięci wiele z nich nie wyciśniesz. Co z tego że chodzą na szynie 220. Jakbyś miał 2,2,2,... to dopiero byś poczuł różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na swoje timingi. Bez radiatorów na pamięci wiele z nich nie wyciśniesz. Co z tego że chodzą na szynie 220. Jakbyś miał 2,2,2,... to dopiero byś poczuł różnicę.

LOL a co to ma wspolnego z tematem ? Zobacz jakie on ma pamieci i pokaz mi gdzie on tu pisze o 2-2-2 ? :lol: Poza tym pokaz mi choc jedna osobe /przyklad , ktorej spalily sie ramy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL a co to ma wspolnego z tematem ? Zobacz jakie on ma pamieci i pokaz mi gdzie on tu pisze o 2-2-2 ? :lol: Poza tym pokaz mi choc jedna osobe /przyklad , ktorej spalily sie ramy ?

Lol to ty jesteś. Nie napisałem że on tak pisze. Naucz się czytać.

Napisałem tylko że przy wysokich timingach pamięci chodza o wiele szybciej. I nie pisałem o jego pamięciach ale o twoich. Zmień timingi i zobaczysz czy twoja pamięć wydoli. Możesz se tylko pomarzyć.

Domyślam się że pyta o radiatorki właśnie ze względu na podkręcanie.

Jeżeli ty nie widzisz związku to jesteś ślepy.

Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj puloku jeden . Czy ja ciebie w moim poscie wyzywalem od LOLI ? Wbijasz sie w topic nic do niego nie wnoszac . Do tego nie potrafisz zewrzec zwojow na mozgu i pomyslec chwile nad tym co napisalem... Powtrorze jeszcze raz nie ma sensu wydawac kasy na radiator na DDR bo nie ma takiej mozliwosci zeby przy max napieciach , ktore daja MOBO (nawet DFI) Ci spalilo pamiec . Dopiero przy vmodach jest sens zakladania . Kaze Ci dac przyklad spalonej pamieci to juz mi nic nie potrafisz napisac ?

To nie sa pamieci z kart graficznych zeby sie tak nagrzewaly aby potrzebowaly radiatorow .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj puloku jeden .  Czy ja ciebie w moim poscie wyzywalem od LOLI ? Wbijasz sie w topic nic do niego nie wnoszac . Do tego nie potrafisz zewrzec zwojow na mozgu i pomyslec chwile nad tym co napisalem... Powtrorze jeszcze raz nie ma sensu wydawac kasy na radiator na DDR bo nie ma takiej mozliwosci zeby przy max napieciach , ktore daja MOBO (nawet DFI) Ci spalilo pamiec . Dopiero przy vmodach jest sens zakladania . Kaze Ci dac przyklad spalonej pamieci to juz mi nic nie potrafisz napisac ?  

To nie sa pamieci z kart graficznych zeby sie tak nagrzewaly aby potrzebowaly radiatorow .

A z ciebie taki !@#$^ że nie potrafisz zrozumieć że nie chodzi o spalenie pamięci ale o jej stabilną pracę. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra chlopcy , ja mam radziatory na jednych pamiątkach i przed stabilny max to 218 więcej jak dałem to (gold memory) walił błedami po założeniu takiej zbieraniny różnych posmarowanych pastą i gumka zwiazanych wzrosły nie co możliwości z 218 do 222 bez błędów więc dają radiatorki trochę napięcie 2.8V(realnie 2.9V) pamiątki KINGMAX 433 leko ciepłe!!! więc zawsze warto spróbować !!!

co do tymingów to kolega "pbuda" ma P4 a tam liczy się max MHz a nie timmingi jak na AMD !!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi