Skocz do zawartości
alienn

niemoge wlaczyc agp i fastwrite w sterownikach

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam sprzet jak ponizej i problem jak powyzej 8)

niby agp wyglada na wlaczone ( w doom3 da sie grac :P ) ale w zakladce smartgart jest caly czas wył. tak samo FW (choaciaz tu jak klikne w button "test calosci" to sie zrobi 'Wł' ale po restartcie biezacy status jest zawsze wyl :cry:

nie wiem czemu sie tak dzieje. probowalem na najnowszych sterownikach dostepnych na sapphiretech.com i na najnowszych betach - 4.9. w obu przypadkach jest tak samo.

spotkal sie ktos kiedys z czyms takim? :?:

h3lp needed :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam win2k sp4 wiec to *prawie* to samo. niby system jest w miare swierzy, ma ledwo kilka dni. przez ten czas dzialala na nim TNT2 ale nie sadze zeby to przez to. jak narazie sprzet dziala w miare i obylo sie bez zwisow :D

a w biosie moge wlaczyc jedynie F/W... przynajmniej opcji do bawienia sie agp nie znalazlem :) ale szukalem dosc dokladni jak mialem tnt2 zeby ustawic na max 2x bo takie ta grafa ciagla tylko :D

ale sprobuje cos pomotac. moze sie uda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejściu z NVidii na ATI zalecany jest format ( sam tak miałem z GForce 3 na R 9800 ). Jeśli nie chcesz formatować to spróbuj odinstalować stery ATI , wyczyść Driver Cleanerem stery NVidii , ATI i na nowo instaluj stery do Radka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast Catalystów zainstaluj Omegi. Tam jest więcej opcji przy instalacji i sterowniki jako takie są bardziej dopracowane. Na moim radku 9200se włączenie fastwrites zwiększyło wydajność i nie spowodowało żadnych problemów i uważam, że to lepszy sposób zwiększenia wydajności niż podkręcanie (oczywiście w pewnym zakresie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi