Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Witam!! A więc od począdku,co by wiadomo było o co biega :D Pozbyłem sie niedawno karty Grafiki Hercules 3D Prophet II MX 32MB a kupiłem sobie ProLinka GeForce4 Ti 4200 64Mb.Myśle sobie miód malyna spoko sprzęt a tu [gluteus maximus] 8O Dziwnie się wszystko zachowuje filmy odtważają sie poklatkowo to samo w grach i Benchmarkach .Poprostu zarywa chociaż na detkach 40.41 w 3DMarku2001SE i w tescie NATURE jest około 40-60klatek a obraz co chwila skacze!! Naj gożej jest w grach np.AQUANOX ,MAFIA wogule niedarady grać skacze lub się zatrzymuje!Próbowałem wszystkiego oczym wiem co by pomuc mogło np.wymiana sterów karty,AGP,Fragmętacja dysku ,ustawienia w biosie i nic,to samo!Może jak bym przeinstalował WinXP może by coś pomogło, ale najpierw chce spróbować wszystkich możliwości!!Chciałbym nadmienić ,że na Hercules 3D Prophet II MX 32MB wszystko było ok!! Bardzo prosze o pomoc może ktoś sie z tym problemem spotkał.Z góry dzięki za pomoc!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Nie wiem nie znam sie :oops: ale moze zasiłka nie wyrabia :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Nie wiem nie znam sie :oops: ale moze zasiłka nie wyrabia :oops: Jezeli nie wiesz i sie nie znasz to po co walisz posta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 No dobra soory :oops: ale myślałem że trafie :oops: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Spróbuj zamias 40 - tek detonatorów zainstalowac 30.82. A poza tym, upewnij sie, że w systemie nie ma śladów po starej grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja po zmianie grafy, scislej mowiac po zmianie chipa graficznego walnalbym formata i od pocztaku wszystko zainstalowal bo pewnie zostaly smieci z poprzedniej karty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja po zmianie grafy, scislej mowiac po zmianie chipa graficznego walnalbym formata i od pocztaku wszystko zainstalowal bo pewnie zostaly smieci z poprzedniej karty :? dokładnie tak!!!!! po formacie zacznij od dentek 29.42 lub 30.30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Tak jak już pisałem,stery sprawdzałem nawet starsze (z płyty prolinka)nic sie nie zmienia!Wywaliłem chyba wszystkie wpisy z rejestru ! i pliki z systemu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja po zmianie grafy, scislej mowiac po zmianie chipa graficznego walnalbym formata i od pocztaku wszystko zainstalowal bo pewnie zostaly smieci z poprzedniej karty :? Wiem ,e to najleprze rozwiazanie.Ale ja niechcem tego robić :cry: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 podaj config i ile wat ma zasilacz unie takie skoki sa gdy wyjme wszystkie uzadzenia (tv modem dzwiek) a gdy one sa w srodku to jest poprostu zawis (w nature) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 jest jeszcze możliwość że masz zwalonego gf-więc czym prędzej tam gdzie kupowałeś wymień na nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 podaj config i ile wat ma zasilacz unie takie skoki sa gdy wyjme wszystkie uzadzenia (tv modem dzwiek) a gdy one sa w srodku to jest poprostu zawis (w nature) Niestety zasilacz to 230 V Już sie zastanawiałem czy aby nie za słaby !Trzeba to wypróbować.Wywale kilka użądzeń i dam znać moze akurat?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 jest jeszcze możliwość że masz zwalonego gf-więc czym prędzej tam gdzie kupowałeś wymień na nowego Grafa jest napewno dobra !!U ojca jest ten sam problem i ma taką samą karte i obudowe z zasilaczem tylko mniej użadzeń odemnie i ma podobną sytuacje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 podaj config i ile wat ma zasilacz unie takie skoki sa gdy wyjme wszystkie uzadzenia (tv modem dzwiek) a gdy one sa w srodku to jest poprostu zawis (w nature) Niestety zasilacz to 230 V Już sie zastanawiałem czy aby nie za słaby !Trzeba to wypróbować.Wywale kilka użądzeń i dam znać moze akurat?? Sprawdziłem!Usunołem cd-r,cd-rom i flopa i to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja stawiam na przeładowany system. Na twoim miejscu nie oglądałbym się na nic tylko robił formata a tymbardziej że zmieniałeś kartę z jakiegoś herkulesa na nvidię i czasem moga ci się drivery "gryźć" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja stawiam na przeładowany system. Na twoim miejscu nie oglądałbym się na nic tylko robił formata a tymbardziej że zmieniałeś kartę z jakiegoś herkulesa na nvidię i czasem moga ci się drivery "gryźć" No to w takim razie FORMAT !!Ehh a tak mi sie niechce :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 podaj config i ile wat ma zasilacz unie takie skoki sa gdy wyjme wszystkie uzadzenia (tv modem dzwiek) a gdy one sa w srodku to jest poprostu zawis (w nature) Niestety zasilacz to 230 V Już sie zastanawiałem czy aby nie za słaby !Trzeba to wypróbować.Wywale kilka użądzeń i dam znać moze akurat?? LOOOOL 230 V to napięcie !!! Chodzi o WATY przez W ! :lol: 8) Na pewno nie jest to kwestia zasiłki...... Konfiguracja kompa, serwis pack - zainstaluj, a potem tylko reinstalka WINDY ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 ja stawiam na przeładowany system. Na twoim miejscu nie oglądałbym się na nic tylko robił formata a tymbardziej że zmieniałeś kartę z jakiegoś herkulesa na nvidię i czasem moga ci się drivery "gryźć" No to w takim razie FORMAT !!Ehh a tak mi sie niechce :D Najpierw zainstaluj serwis packa ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A może problem tkwi w płycie głównej a dokładniej mówiąc w AGP moim zdaniem SOLTEK SL-75KAV to już troche stara konstrukcja i może mieć problemy z G4 ti200 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 a moze masz zle odswiezanie monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 heh tyle kombinacji a na koniec okaze sie ze agp niedaje rady tyle pradu dostarczyc jak odpinales cdromy wyjoles dzwiek odkreciles proka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 PROLINK i oto odpowiedz . Sprawdz karte na innym kompie. Jesli sa sztosy to masz walnieta grafe . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 PROLINK i oto odpowiedz . Sprawdz karte na innym kompie. Jesli sa sztosy to masz walnieta grafe . chłopie zastanów się co piszesz!!! miałeś kiedyś te karty bo ja jadę na prolinku już od dawna i uważam go za solidną firmę. Nigdy nie miałem (odpukać w niemalowane) z kartami tej firmy problemu. A co do twoich słów to nawet takie firmy jak leadtek czy gainward mogą równie dobrze się walić a płacisz za nie cholernie dużą kasę!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 PROLINK i oto odpowiedz . Sprawdz karte na innym kompie. Jesli sa sztosy to masz walnieta grafe . chłopie zastanów się co piszesz!!! miałeś kiedyś te karty bo ja jadę na prolinku już od dawna i uważam go za solidną firmę. Nigdy nie miałem (odpukać w niemalowane) z kartami tej firmy problemu. A co do twoich słów to nawet takie firmy jak leadtek czy gainward mogą równie dobrze się walić a płacisz za nie cholernie dużą kasę!!! to że prolink robi niezłe karty to nieznaczy że ta nie jest walnięta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 PROLINK i oto odpowiedz . Sprawdz karte na innym kompie. Jesli sa sztosy to masz walnieta grafe . chłopie zastanów się co piszesz!!! miałeś kiedyś te karty bo ja jadę na prolinku już od dawna i uważam go za solidną firmę. Nigdy nie miałem (odpukać w niemalowane) z kartami tej firmy problemu. A co do twoich słów to nawet takie firmy jak leadtek czy gainward mogą równie dobrze się walić a płacisz za nie cholernie dużą kasę!!! to że prolink robi niezłe karty to nieznaczy że ta nie jest walnięta Datego napisałem że to samo może przytrafić się równie dobrze innym firmom. I zdziwił mnie bezpośredni najazd na firmę Prolink Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 PROLINK i oto odpowiedz . Sprawdz karte na innym kompie. Jesli sa sztosy to masz walnieta grafe . chłopie zastanów się co piszesz!!! miałeś kiedyś te karty bo ja jadę na prolinku już od dawna i uważam go za solidną firmę. Nigdy nie miałem (odpukać w niemalowane) z kartami tej firmy problemu. A co do twoich słów to nawet takie firmy jak leadtek czy gainward mogą równie dobrze się walić a płacisz za nie cholernie dużą kasę!!! to że prolink robi niezłe karty to nieznaczy że ta nie jest walnięta Datego napisałem że to samo może przytrafić się równie dobrze innym firmom. I zdziwił mnie bezpośredni najazd na firmę Prolink Tylko w przypadku innych firm masz o wiele mniejsze szanse trafić na walniętą karte niż w przypadku prolika :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 PROLINK i oto odpowiedz . Sprawdz karte na innym kompie. Jesli sa sztosy to masz walnieta grafe . chłopie zastanów się co piszesz!!! miałeś kiedyś te karty bo ja jadę na prolinku już od dawna i uważam go za solidną firmę. Nigdy nie miałem (odpukać w niemalowane) z kartami tej firmy problemu. A co do twoich słów to nawet takie firmy jak leadtek czy gainward mogą równie dobrze się walić a płacisz za nie cholernie dużą kasę!!! to że prolink robi niezłe karty to nieznaczy że ta nie jest walnięta Datego napisałem że to samo może przytrafić się równie dobrze innym firmom. I zdziwił mnie bezpośredni najazd na firmę Prolink Tylko w przypadku innych firm masz o wiele mniejsze szanse trafić na walniętą karte niż w przypadku prolika :) dajcie sobie spokoj, koles tutaj wydal kase na gf4200, ktory mu nie robi, a wy sie zrzeracie, ktore firmy lepsze odsuncie ten temat na bok. a jesli chodzi o twoj pronlem no to FORMAT, FORMAT i jeszcze raz FORMAT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A więc tak panowie !! :D Był FORMAT i teraz wszycho chula jak trzeba !!Dzięki za rady :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 i po raz kolejny sie okazalo, ze FORMAT jest dobry na WSZYSTKO :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 i po raz kolejny sie okazalo, ze FORMAT jest dobry na WSZYSTKO :)Taaaaaaa :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...