przeciwnik Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 nie wiecie jak lepiej ustawić funkce " zezwalaj na indeksowanie tego dysku aby przyspieszyć wyszukiwanie plików" funkcja ta jest jak się kliknie we wląściwościach partycji. wyłączyć ja czy zostawić domyślnie wlączona? kiedy dysk bedzie szybciej pracowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Wyłącz tą funkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 MarcinX, czy mógłbyś rozwinąć? W jaki sposób działa to indeksowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Wpisuje zawartosc dysku do pliku i to przyspiesza wyszukiwanie plików na dysku. Pomaga jak czesto wyszkujesz jakis plików na całym dysku, tak mi sie wydaje 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 czyli jak tą funkcję wylącze to szybciej dysk bedzie pracował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Przy takim kompie szybciej ale nieznacznie 8) zalezy jak duzo plikow masz na dysku(partycji) i czy zapisujesz/sciagsz nowe :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Funkcja indeksowania przyspiesza wyszukiwanie plików na partycji, jak rzadko korzystasz z funkcji szukaj lub nie nasz tysięcy plików na partycji to możesz spokojnie to wyłączyć. System pozbędzie się nieco obciążenia i będzie efektywniej pracował. Indeksowanie może sprawiać kłopoty podczas oglądania filmów – film może się ciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 na szybkiej barakudzie 7 to mi i tak wszystko jedno.. bo dosyć nasraną partycję 4GB przeszukuje bez indeksowania chwilke... a raz na pare dni jestem w stanie poświęcić 30 sekund na wyszukanie jakiegoś pliku :D pozatym sama usługa indexowania... zajmuje miejsce na dysku (nie jestem do końca pewien ale prawdopodobnie mapa dysku znajduje się w normalnym obszarze partycji dostępnym dla użytkownika) oraz nie tyle spowalnia kompa podczas prac na dysku... co może zauwżyliście ze jak przez 5 minu nie dotykacie komputera to nagle zaczyna wam rzęzić hdd.. to własnie Xp zorinetował się ze nic nie robicie i postanowił przeskanowąc cały dysk i zapisać sobie 'adres' każdago pliku. NIe było by to złe.. gdyby nie wadliwe... czasami... wykrywane bezczynności systemu. Ssiecie cos z netu... a tu wam hdd zaczyna mielić... spadek transferu gwarantowany :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...