koniu997 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Witam! Mam do wyboru 2 procki jeden to mój Athlon 2000+ AIUHB z odblokowanym mnożnikiem oraz Duron 1600 z serii chyba MIXHB tez z odblokowanym mnożnikiem.Powiedzcie co jest waszym zdaniem lepsze.Mój athlon leci max stabilnie 2150MHz i to jak nie jest za gorąco.A ważne dla mnie nie są tylko MHz ale i temp. mój athlonik idzie na Vcore 1,675 i nie chce dawać nic powyżej 1,7V.Jak myślicie czy uda mi się tego durnia wykręcić lepiej przy max Vcore 1,7V??? Dodam że antek pracował 215x10.Czy takie wysokie FSB jest możliwe przy takim niskim napięciu dla Durona?Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Update: Moje mobo to EPox 8rda3i a cooler to GlacialTech Igloo 2460PRO, zasilacz HuntKey BS3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Dureń ma malutki cache więc jest gorszy od zwykłego Athlona no chyba że da sie w tym Durniu odblokować l2, jak nie poprubujesz to nie dowiesz sie niektóre się kręcą nie źle a nie które przy 1.7 2000Mhz nie chcą latrać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Duzo szybszy jest Athlon.. Nawet jesli ten duron by chodzil na 2500Mhz to 256cache robi jednak swoje.. Chociazbym w samym 3DMarku(jako przyklad przelozenia mocy procka na karte graficzna) przy wyniku rzędu 9tys osiagnietych na Duronie 2GHz to po zalozeniu Athlonka wynik wzrasta średnio do 9.7-10tys.. Pozatym wszystkie aplikacje bede troche szybciej dzialac na Athlonku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...