Skocz do zawartości
zibi322

odnosnie konkursu

Rekomendowane odpowiedzi

a czy nie istnieje u was cos takiego jak logi? przeciez mozna bylo odrazu sprawdzic logi a nie podnosic gosciowi o 75 punktow i czekac na odzew?

Wg mnie ktos napisal skrypcik laczacy sie do konkursu przez rozne adresy proxy i zapuscil go. wystarczyloby sprawdzic logi i usunac wszystkie glosy puszczane przez serwey proxy (mowie tu o jakichs dziwnych zagranicznych serwerach proxy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy nie istnieje u was cos takiego jak logi? przeciez mozna bylo odrazu sprawdzic logi a nie podnosic gosciowi o 75 punktow i czekac na odzew?

Wg mnie ktos napisal skrypcik laczacy sie do konkursu przez rozne adresy proxy i zapuscil go. wystarczyloby sprawdzic logi i usunac wszystkie glosy puszczane przez serwey proxy (mowie tu o jakichs dziwnych zagranicznych serwerach proxy).

Co do logów wiem tyle, że nie było z tego samego IP.

A tutaj (http://www.tweak.pl/ankiety/test.php) ciągle ktoś o nicku TaZiOr nabija sobie głosy :-) Przynajmniej po zdjęciu ankiety dalej leciało... hehe....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie w/g mie Lisek mógłby konkretnie coś na ten temat powiedzieć

bo jakiś taki niesmak pozostaje  :cry: 

a ja głupi postanowiłem, nawet na siebie głosu nie oddawać

Cóż mogę powiedzieć? Ludzie są zbyt głupi żeby brać udział w głosowaniach - wiem że to brzmi dość nieciekawie, ale niestety dzisiaj okazało się to prawdą.

Jak już wspominałem Polar powiedział, że jedna z obudow dostała nagłego przyboru głosów (zadzwonil do mnie ktoregos to razu)... Później pojawiła się jeszcze jedna (właśnie taziora) która nie przypominała w niczym zmodyfikowanej obudowy (takie jest moje PRYWATNE zdanie). Więc postanowiłem wywalić ankiete, ale wcześniej zrobić jeden trik.

Koleś głosował, jeżeli Polarny miał przewage, jezeli go minimalnie wyprzedził to zatrzymywał się. W końcu ktoś oddał kolejne głosy na Polara, i głosowanie na konkurencję znów się zaczęło - nagle ostro poszło do góry. Ale niestety mnie przy tym nie było.

W takiej sytuacji siedlismy we trzech do kompów (ja, marco, polar) i postanowilismy podbic polarowy głosy (przypominam ze WCZESNIEJ zapadła decyzja o wywaleniu ankiety) i mielismy poczekac czy ten koles nie rozpocznie akcji na nowo i zebrac jakies dane, ale zrobila sie od razu afera... ankieta jest juz zdjeta (a glosy dalej leca niektorym... hehehe automat sie zaciął).

Nauczyłem się jednego - nie robić takich ankiet, bo zawsze znajdzie się kilku cwaniaczków, którzy będą chcieli wyjść na swoje za wszelką cene.... Ale coz, głupoty się nie wyplewi.

Po tym incydencie kilka osób od razu poleciało do mnie ma maila/gg z bluzgami na wstępie i... dostali bana na forum (nie bede tolerowal wiecej takiego zachowania, nie chce tutaj dużej ilości ludzi, chcę normalnych userów, wychowanych i doceniających to co dla Nich robimy). Zeby bylo smiesznie teraz kolega "xsrx" pisze mi na maila, że za tego bana to ja jeszcze pożałuje... no ale cóż, o takich przypadkach wspominałem wcześniej.

Obecnie obudowę wybierze firma 4MAXCool, pewnie zaraz będą głosy że Polarny ma związki z 4MAX'em itd... ale innego pomysłu nie mam i wybieram po prostu mniejsze zło, choć osobiście mam ABSOLUTNĄ pewność że to żadnego przekrętu w tym wypadku już nie dojdzie (znam tych ludzi i już).

Sprawa się jeszcze bardziej komplikuje, bo Polarny dosłał IMO bardzo, ale to bardzo ładną obudowę, która... może wygrać. Chyba nie muszę dodawać co się tutaj stanie, jak wygra...

Powtarzam jeszcze raz, że nie będe nikogo do niczego przekonywał, bo to nie ma sensu. Nie wierzę, że ktoś zmieni zdanie. Jeśli któryś z Was czuje tutaj przekręt, podstęp, konspiracje i co tam jeszcze można wymyślić, to pewnie będzie obstawiał przy swoim.

To chyba tyle co mam na ten temat. Aha, mam jeszcze prośbę - nie róbcie kolejnej zadymy bo ostatnio tego za dużo jest i powoli zaczynam mieć znów dość tego babrania się w wielkiej kupie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, które coraz bardziej śmierdzi :(

A tak btw. podobno na kanale #tweak ludzie znalezli sobie jakże ciekawe zajęcie - obgadywanie liska, jaki to kretyn itp, itd... pogratulować chłopakom należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak btw. podobno na kanale #tweak ludzie znalezli sobie jakże ciekawe zajęcie - obgadywanie liska, jaki to kretyn itp, itd... pogratulować chłopakom należy.

A co? masz wtyki? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, mam jeszcze prośbę - nie róbcie kolejnej zadymy bo ostatnio tego za dużo jest i powoli zaczynam mieć znów dość tego babrania się w wielkiej kupie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, które coraz bardziej śmierdzi :(

wiesz co? sam dajesz nam powody. przeciez nikt sie nikogo tutaj nie czepia bez powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź i info

apropo's obudowy polarnego to chciałem na niego zagłosować (jakiś taki głłupio uczciwy jestem)

może głosowania na forum trza robić - jeden nick jeden głos(bez rejestracj nowych userów, choć to niesprawiedliwe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co? sam dajesz nam powody. przeciez nikt sie nikogo tutaj nie czepia bez powodu.

A ja mam co do tego POWAŻNE wątpliwości.

wiesz co? jestes smieszny. sa powody, byly zarzuty, a Ty zwyczajnie zamknales temat, usunales drugi. czyzbys mial cos do ukrycia?!

zreszta taka razaca przewaga polarnego sama w sobie byla podejrzana i jeszcze teraz to podbijanie glosow. nie no, nie bylo powodow...

tak sie uwzialem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co? jestes smieszny. sa powody, byly zarzuty, a Ty zwyczajnie zamknales temat, usunales drugi. czyzbys mial cos do ukrycia?!

Po prostu MIAŁEM TEGO DOŚĆ. Sprawa zdaje sie została wyjaśniona w tamtym temacie.

zreszta taka razaca przewaga polarnego sama w sobie byla razaca i jeszcze teraz to podbijanie glosow. nie no, nie bylo powodow...

tak sie uwzialem!

Tylko, że Polarny nie narobił sobie tyle głosów w kilka godzin jak inni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm .. no wiec tak....

chcialem wyrazic swoja wlasna opienie na temat tego konkursu ...

.. co do opini liska na temat moje modyfikacji ... to hmm . jego opinia ...

na to ze wygram konkurs nawet nie liczylem ... bo 90% modyfikacji umieszczonych na tweak jets lepszych niz moja ... w mopjej skromniej opinii ... nie bede sie rozwodzil na temat czy ankieta byla ustawiona czy nie ... tylko jedno mnie zdziwilo odrazu zaraz po pojawieniu sie ankiety no klika godzin minelo moze pan polar mial juz ponad 60 glosow .. co do tekstu ze nabijam sobie glosy to sobie #$$$$$$# bo nic takiego nie robilem ... a co do ekipy na KANALE !!! #tweak ... zreszta moim zdaniem 100000 razy lepszym(mozna sie oczysiscie wiecej dowiedziec na nim i milo spedzic cza a nie dostawac $####333 czytajac poraz 100 post na ten sam temat) niz to zasrane FORUM na ktorym wszytsko sie powtarza i jest wiekszy burdel niz administracji panstwowej naszego Ukochanego KRAJU , a to ze cie jakas tam "EKIPA" na tym kanaele obgaduje to oznacza wzrost frustracji i niezadowolenia ze sposobu jaki prowadzisz servis ... oczywiscie za chwile odezwa sie glosy ze lisek jest zajebisty itp ale powie to nie kto inni jak wazeliniarze ktorzy$###########

ps. Teraz czekam juz tylko na bana :))) hyhy pozdrawiam cala EKIPE kanlu #tweak IRC ROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale za to nabil sobie 80 w sekunde....

Nie, no prosze.... PRZECZYTAJ ten mój długi post, nie bój się go a potem dyskutuj... czym ty myślisz, człowieku? Nie po to ja się produkuje, staram się być szczery do bólu żebyś ty taki tekst mi walił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz lisku... dla mnie jestes tylko smiesznym dzieckiem ktory argumentuje swoja glupte banem ktory jak widdzisz prosta metoda przez proxy latwo ominac... ale jak sam pisales w mailu "ja sie nie znam" ... to cie o tym uswiadamiam...

Zrobiles hamski trik dodajac polarnemu punkty i dopiero jak wyszlo na jaw puszczasz kolejna scieme .... dziecko... na #tweak faktycznie jestes tematem nr 1 bo tam kazdy uwaza cie za palanta co nie wie jak sobie z zarzutami radzic...

Jak juz ci pisalem wczesniej zaluz stroik supermena i baw sie klockami a nie siedz na necie

A co do tego mojego odwcdzieczenia sie tobie to jest to prawda ... postaram sie...

zaluz kolejnego bana lub usun posta i udowodnij ze jestes jeszcze gownarz... malenki

--

#tweak Crew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale za to nabil sobie 80 w sekunde....

Nie, no prosze.... PRZECZYTAJ ten mój długi post, nie bój się go a potem dyskutuj... czym ty myślisz, człowieku? Nie po to ja się produkuje, staram się być szczery do bólu żebyś ty taki tekst mi walił...

przeczytalem,ale jakos mi sie te tlumaczenia pokretne wydaja :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. Teraz czekam juz tylko na bana :))) hyhy pozdrawiam cala EKIPE kanlu #tweak IRC ROX

Długo czekać nie musiałeś....

Teraz to sie popisales. Faktycznie! Ale z ciebie super gosc. Niesamowity jestes! WOW!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo czekać nie musiałeś....

moze ja tesh sie doczekam co....

pokaz jaki jestes wspanialy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to sie popisales. Faktycznie! Ale z ciebie super gosc. Niesamowity jestes! WOW!

Przynajmniej nie daje życ innym, nie truje nikomu życia...

Ooo, wlasnie mam wypowiedź mastahów z "#tweak crew":

[23:48] <xsrx|oOF> w3cache.icm.edu.pl

[23:48] <xsrx|oOF> 8080

[23:48] <xsrx|oOF> port

[23:48] <xsrx|oOF> to jest proxy

[23:48] <xsrx|oOF> jak da bana to mam jeszcze 500 adresow

Widzę, niektórym się nieźle nudzi... Są ludzie i parapety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e Lisek bądź mężczyzną a nie dąsającym się nastolatkiem

jest problem i trzeba pogadać, a nie unosić się i banować każdego kto ma inne zdanie

tweak.pl napędzają ludzie, jeżeli ich nie będzie to co będziesz robił, albo dla kogo ??

trzeba szczerze pogadać i wszystko wyjaśnić, bo zostanie smród

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e Lisek bądź mężczyzną a nie dąsającym się nastolatkiem

jest problem i trzeba pogadać, a nie unosić się i banować każdego kto ma inne zdanie

tweak.pl napędzają ludzie, jeżeli ich nie będzie to co będziesz robił, albo dla kogo ??

trzeba szczerze pogadać i wszystko wyjaśnić, bo zostanie smród

Niestety... z niektórymi się nie da... Już nie pierwszy raz przerabiam takich palantów którym się nudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej nie daje życ innym, nie truje nikomu życia...

Ooo, wlasnie mam wypowiedź mastahów z "#tweak crew":

[23:48] <xsrx|oOF> w3cache.icm.edu.pl

[23:48] <xsrx|oOF> 8080

[23:48] <xsrx|oOF> port

[23:48] <xsrx|oOF> to jest proxy

[23:48] <xsrx|oOF> jak da bana to mam jeszcze 500 adresow

Widzę, niektórym się nieźle nudzi... Są ludzie i parapety.

zagiela cie prostota rozwiazania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagle na #tweak wkracza lisek w przebraniu i wola:

[00:02:45] <marcoos> xsrx|oOF: nie boj sie nie bede dotykac MASQ routera za ktorym siedzisz

co za przegosc z niego ... za zle slowo mnie odlaczy od netu jednym pstryknieciem hehehhehehe

ludzie stach tu siedziec jak taki haker moderuje :)))

--

#tweak Crew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem na forum TV Sat - napierdalają się

wchodzę na forum W2K/XP - jeden na drugiego drze ryja

idę na forum Linuxa - zadasz lekko lamerskie pytanko- zjadą Cię jak psa

jestem na forum tweak.pl - jeden na drugiego warczy

qrwa co za naród !

a gdzie tolerancja ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi