wpietron Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 WinXP Pro 1SP nForce APU/SoundStorm Asus A7N8X-Deluxe Audio Driver Version 4.31 (6.14.0431.0) Witam, chciałbym przedstawić niecodzienne (moim zdaniem) zachowanie karty muzycznej z w/w płyty. Wszystko było OK aż do dnia, gdy mój komputer dostał nagłego power-offa - sąsiad podłączył chyba betoniarke zamiast miksera i poleciały korki. Od tej pory mam bardzo dziwne problemy z wejściem Line-In. Płyta przestała odbierać sygnały wejściowe i dopiero maksymalne zgłośnienie tego kanału pozwala usłyszeć słabiutki sygnał. Ale to chyba nie tak powinno byc? Teoretycznie można powiedzieć, że pewnie poleciał hardware. Kiedy jednak podnoszę XP z podłączonym źródłem Line-In, przez moment, przed automatycznym uruchomieniem NVidia miksera mam możliwość słyszeć, co idzie do Line-In. Poza tym sterowniki nigdzie nie pokazują żadnych błędów. Czyżby więc konfiguracja driverów? Przerobiłem wszystkie możliwości, wgrałem stary image systemu operacyjnego na którym wszystko było OK i nadal jest to samo: sygnał na Line-In słyszę tylko przed załadowaniem drivera i pełnym uruchomieniem XP. Dowodem na to, że nie jest to wina konfiguracji jest też chyba fakt, że przed awarią nie było problemów z Line-In pod Knoppixem a teraz są - objawy jak pod Windowsem: słychać coś jedynie do czasu załadowania driverów. Czy ktoś potrafi powiedzieć, skąd wynika takie zachowanie? Czy wejście Line-In jest OK czy jednak jest spalone? Czy istnieją jakieś bardziej zaawansowane programy diagnostyczne? Czy możliwe, że przestawiło się coś w biosie karty muzycznej i stąd takie zachowanie? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam, wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 posprawdzaj czy nie jest przypadkiem gdzies wcisniete 'mute' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wpietron Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 posprawdzaj czy nie jest przypadkiem gdzies wcisniete 'mute' sprawdzone 20 razy - to na pewno nie jest to. Reinstalacja drivera też nie pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picku Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Mam ten sam problem, który nie został tu rozwiązany. Jeśli ktoś wiedziałby jak sobie z tym poradzić to będe wdzieczny. Ja już nie mam pomysłów na to co robic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...