TanneR Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 No właśnie na której z tych wersji będzie dobrze pracował Athlon XP (myślę tu o 1600+) na tej 1.05 czy na 1.05. (chodzi tu o tę kropkę) ?? Jeśli jest coś w necie to może jakiś link :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 No co jest qrde ludzie napiszcie coś. !!! Naprawdę barddzo zalerzy mi na odpowiedzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 http://www.asus.com.tw/mb/socketa/a7v133/s...ecification.htm jak jest obsługa XP przez jakikolwiek typ tej płyty to w asusie o tym nie wiedzą. Jak wybierasz mobo z menu (na stronie) to ta płyta jest tylko dal TB. a z drugiej strony, to skoro jest obsługa TB, są mnożniki i fsb 133 to czemu nie? ściągam manuala, może tam coś napisane jest o różnych wersjach tej płyty. a swoją szosą to czy chipset via 133a obsługuje atka XP? wlazłem na stronę VIA, gdzie sa opisy via133a i via266a i w żadnym z nich nie jest wyszczególnione że obsługuje/nie obsługuje athlona XP, jest mowa tylko o athlonach i duronach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Spokojnie, niektórzy sypiają w nocy. Po pierwsze. Temat był już kilkakrotnie, skoro Ci się spieszy to sam byś go znalazł za pomocą opcji SZUKAJ! Po drugie, w necie znajdziesz to wpisując na Altaviście kombinacje: Asus A7V133 & Athlon XP (ja tak znalazłem, na jednej ze stron, tabelkę z wykazem, co pójdzie a co nie). Po trzecie. Do Athlona XP potrzebny jest rev. 1.05. (z kropką na końcu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 http://www.asus.com.tw/inside/Techref/athlonxp.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mam tą płytę i niestety stwierdzam że wersja 1.05. jest jedyną nadającą sie STABILNĄ wersją płyty. Co do 1.05 (posiadaną przeze mnie) to raczej liczyłbym na fuksa, raz chodza a raz nie... Pozostało mi jedynie ładowac się w TB i zakupiłem 1333 kóry idzie na 1520...Wystarcza do wszystkiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 jak jest obsługa XP przez jakikolwiek typ tej płyty to w asusie o tym nie wiedzą. W asusie o bardzo wielu rzeczach nie wiedza. Proponuje zajrzec na http://www.a7vtroubleshooting.com/info/cpu/index.htm Mam tą płytę i niestety stwierdzam że wersja 1.05. jest jedyną nadającą sie STABILNĄ wersją płyty. Co do 1.05 (posiadaną przeze mnie) to raczej liczyłbym na fuksa, raz chodza a raz nie... Pozostało mi jedynie ładowac się w TB i zakupiłem 1333 kóry idzie na 1520...Wystarcza do wszystkiego Nie przesadzaj z ta jedyna wersja. Ja rowniez mam 1.05 (bez kropki) i XP1800+ chodzi stabilnie nawet jako XP2200+. Problem z A7V133 jest taki, ze max mnoznik to 12.5 a z magistrala i dzielnikiem 1/4... no coz, daleko sie nie podkreci:( Na plytach o wersji wczesniejsze niz 1.05. (z kropka) zalecane jest, aby uzywac "JumperMode", lub inaczej, nie uzywav JumperFree. No ja uzywam i wszystko dziala dobrze... powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 W asusie o bardzo wielu rzeczach nie wiedza. Proponuje zajrzec na http://www.a7vtroubleshooting.com/info/cpu/index.htm Nie przesadzaj z ta jedyna wersja. Ja rowniez mam 1.05 (bez kropki) i XP1800+ chodzi stabilnie nawet jako XP2200+. Problem z A7V133 jest taki, ze max mnoznik to 12.5 a z magistrala i dzielnikiem 1/4... no coz, daleko sie nie podkreci:( Na plytach o wersji wczesniejsze niz 1.05. (z kropka) zalecane jest, aby uzywac "JumperMode", lub inaczej, nie uzywav JumperFree. No ja uzywam i wszystko dziala dobrze... powodzenia na stronie która podałeś piszą że A7V133 rev. 1.05. obsługuje 2200+ no ale do tego potrzebny jest mnożnik 13.5/133fsb a ty piszesz że max mnożnik to 12.5 (z tego co ja widzę też tak jest no bo 13 i 14 jest tylko do procków na fsb 100mhz) to o co tutaj chodzi??? 8O :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 dzisiaj z u kumpla wsadziliśmy w 1.05 (bez kropki) xp 1700 i działa bez problemu mnozniki ma ta plytka do 14 biosik mamy 1009 i to chyba tyle na razie po paru godzinach testow zadnych oznak niestabilności testujemy dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 OK, nie mówię ze nie zdarzaja sie płyty bez kropki na kocu które obsługują XP ale ja dziękuję za takie chybił trafił. Co to za przyjemnosć przychodzićdo chaty i modlić się żeby płyta przyjeła procka? Żadna! :) Co o tego ze musi być JumperFree to sie zgadza i inaczej nie robiłem. Płyta wykryła wszystko cacy, i nawet pracowałem w W2K ale hamsko niestabilnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 na stronie która podałeś piszą że A7V133 rev. 1.05. obsługuje 2200+ no ale do tego potrzebny jest mnożnik 13.5/133fsb a ty piszesz że max mnożnik to 12.5 (z tego co ja widzę też tak jest no bo 13 i 14 jest tylko do procków na fsb 100mhz) to o co tutaj chodzi??? 8O :? Scislej 12.5 to max mnoznik jaki JA moge ustawic. Mam biosa 1009 i sa tam jeszcze 5/13, 5.5/13.5, 6/14 tyle tylko, ze za kazdym razem kiedy ktorys z nich probuje, bios ustawia ten nizszy. Domyslac sie moge jedynie, ze w przypadku XP2200+ ustawiany jest 13.5 wlasnie, dzieje sie tak prawdopodobnie za sprawa samego procesora. Tak samo jak ze starym TBirdami np. 1400 (mnoznik 13 chyba 'czytany' byl jako 14, ale mnie nie cytuj, nie pamietam dokladnie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 na stronie która podałeś piszą że A7V133 rev. 1.05. obsługuje 2200+ no ale do tego potrzebny jest mnożnik 13.5/133fsb a ty piszesz że max mnożnik to 12.5 (z tego co ja widzę też tak jest no bo 13 i 14 jest tylko do procków na fsb 100mhz) to o co tutaj chodzi??? 8O :? Scislej 12.5 to max mnoznik jaki JA moge ustawic. Mam biosa 1009 i sa tam jeszcze 5/13, 5.5/13.5, 6/14 tyle tylko, ze za kazdym razem kiedy ktorys z nich probuje, bios ustawia ten nizszy. Domyslac sie moge jedynie, ze w przypadku XP2200+ ustawiany jest 13.5 wlasnie, dzieje sie tak prawdopodobnie za sprawa samego procesora. Tak samo jak ze starym TBirdami np. 1400 (mnoznik 13 chyba 'czytany' byl jako 14, ale mnie nie cytuj, nie pamietam dokladnie). co do starych TH to dokladnie tak jest a co do 2200+ to o tej samej teorii co ty myślałem więc chyba mamy rację pozdrawiam Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...