Skocz do zawartości
Chaos

Pomiar Temperatury Proca // Hardcano lub inne panele

Rekomendowane odpowiedzi

proste pytanie ..

znalazlem na jednej rosyjskiej stronce taki obrazek

Dołączona grafika

podchwytliwe pytanie brzmi .. tak sie da?

Kto ma w ten sposob zalozony czujnik?

z czego kolwiek innego nie musi byc hardcano ;]

za pare dni dojdzie do mnie hardcano 9

a nie chce mi sie sciagac bloki i wogole zebyzobaczyc ze tak sie nie da

i tak zeby nie zakladac nowego wątku

wie ktos jak zrobic zeby H9 mialo podswietlenie?

tak jak tu

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Chaos przekombinowales....;)

Wiesz moze i proca bys wsadzil z tym w socket....ale czy piny by stykaly to juz mam watpliwosci.... Pozatym, odczyt na spodzie juz nie tak dokladny...

Lepszym rozwiazaniem jest chyba jednak wsadzic ta czujke pod radiator, zaraz obok rdzenia procedsora...oczywiscie rozwiazanie tylko dla K7... ale proste, przyjemne i dokladne... dla mnie dziala super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do czujki to kiedys widzialem opis jak machnac cos takiego - i wydaje mi sie ze gosciu szalal jeszcze z pilnikiem po sockecie :) (serio)... - co do rozwiazania pokazanego powyzej to tak Ci sie nie uda gdy o ile mnie wzor nie myli tam czujka jest niezaizolowana (druty) i na bank zwarlaby nozki procka. Jezeli jednak nozki beda zaizolowane/zaizolujesz i poszalejeszsz ciut z pilnikiem to Ci sie uda....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jakos tego czujnika nie probowalem wtykac pod CPU i u mnie poprostu jest doklejony do uriela :] (oczywiscie do podstawy,a nie topu :]]] )

co do podswietlenia to jest to jak najbardziej realne i mozna to zrealizowac poprzez dwie diodki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi