Skocz do zawartości
Totalny Laik

FSB 400 !?!

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj kupiłem mobo A7N8X-E Deluxe i już z pudełka wielkie litery krzycza że płyta może codzić na fsb400 niby bardzo fajnie.

Na płycie jestzworka ustawiająca fsb na 200 lub w 2 położeniu 266 333 400, i teraz nie wiem czy jeśli wsdze procesor np duron appleberd (133x13,5) to odrazu poleci mi na 200x13,5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kolego powiedz mi od kiedy podkrecanie zaczyna sie od 133 odrazu na 200 ,jak by tak akzdy podkrecał to wielu z nas zobaczyło by tylko czarny obraz nawet bios by sie nie wczytał

Podkrecac trzeba powoli z pozycji biosu ,a ajk bedziesz widział ze twoj procek chodzi stbailnie na fsb 200 to se wtedy ta zworke na przestawisz :)

a po drugie jaki masz zasilacz jaki procek ,jakie ramy :) zawsze trzeba sie o to pytac ehheeh :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajajaj źle mnie zrozumieliście wiem jak to wygląda z podkrecaniem

moje obawy dotyczyły tego że płyta odrazu standardowo poleci na 200 i jak wtedy zachowa sie proc ale z waszych wypowiedzi wnioskuje że ruszy 133 i dopiero sam bede mogł podnosić do 200

A tak z ciekawości jaki proc może chodzić na 400 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajajaj źle mnie zrozumieliście wiem jak to wygląda z podkrecaniem  

moje obawy dotyczyły tego że płyta odrazu standardowo poleci na 200 i jak wtedy zachowa sie proc ale z waszych wypowiedzi wnioskuje że ruszy 133 i dopiero sam bede mogł podnosić do 200  

A tak z ciekawości jaki proc może chodzić na 400  :?:

FSB 200=400mhz

jaki proc orginalnie to tylko 3200+(11x200fsb)

a po za tym kazdy kturego na tyle wykrecisz :)

twoja płyta na 100% obsluguje bez problemu fsb200=400mhz bo sam an takiej u kolesia podkrecalem Bartka 2500@3200 i jest malina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi