Skocz do zawartości
Swordfish

BARTON 2600+ Mobile 1,45 !!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak wy , ale ja po raz pierwszy spotkałem się z takim prockiem. Wiadomo , ze barton 2500+ mobile to "demon podkręcalności" :wink: . A ten ?? Lepiej się podkręca ?? (wiadomo , każdy model ma lepsze i gorsze egzemlarze ale ogólnie) Czy warto ?? Sorry , że zadaję takie pytania , ale na forum nic nie znalazłem na temat tego procka :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartki -M 2400+,2500+,2600+ kreca sie bardzo podobnie i z odrobina szczescie mozna je pogonic na 2.6-2.7GHz

jednak nie ma czegos takiego jak pewniaki i kazdy procek kreci sie inaczej i nie ma to znaczenia z jakiego tygodnia produkcji itd.

bez sprawdzenia nie mozesz byc pewny ze procek bedzie latal wysoko.Czasami trafiaja sie takie ktore "koncza sie" na 2.5GHz

BTW nie mow ze nie znalazles niczego na forum na ten temat :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na serio nie ma nic na forum o tym konkretnym procku !! Wiadomo , że to jak się kręci zależy od tego jak trafię ale ogólnie 2600+ mobile jest lepszy od 2500+ mobile czy ten 2500+ to jakiś super model wogle najlepszy i tyle ?? Czy ktoś z was miał przyjemność pracować na 2600+ i jeśli tak to jakie są wasze wrażenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2500+ i 2600+ to jest za przeproszeniem jeden ch...j, z tą różnicą że 2500+ ma lepszy stosunek cena/jakość (bo jest tańszy).

Proce są cięte z tego samego wafla, w tym samym procesie technologicznym i różnią się między sobą wyłącznie domyślnymi ustawieniami, bo kręcić się będą zależnie od szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego Bartonka 2600 X MOBILA 1.45 miałam pech bo za dobry nie jest chodzi mi stabilnie na 2200 mhz przy napięciu 1.675V, a na 2400 potrzebuje 1.85 wyżej na 2500 mhz odpala się do windy ale na napięciu 1,95V i nie jest stabilny, nie wiem może to wina ze znajomy ukruszył mi minimalnie rdzen ale na 2200 jest stabilny tak więc myśle ze poprostu trafiłam na dziadowski model to tyle może chcesz kupić :), rdzeń jest delikatnie ukruszony w lewym górnym rogu(możliwe że nie umiem kręcić ) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...