maslosky Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Witam. Mam Athlona 1,9 XP palomino i bez włączania programu CoolerXP temperatura w spoczynku dochodzi do 60 stopni. To dość dziwne ponieważ nie mam wentylatora boxowego tylko jakiś model titana (juz nie pamietam jaki) który obraca się z prędkością 3100 obr. czy to nie jest za duża temperatura?? jeśli tak to co powinienem zrobić żeby było lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Temp za duża. Aby było lepiej : -> przesmaruj proca pastą -> wyczyść z kurzu cały radiator i wiatrak -> daj jakiś wentyl wyciągający powietrze z budy / lub zdejmij boczną scianke i wtedy sprawdz temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jak na defaultowo ustawione palomino to o wiele za dużo. Albo płyta kłamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 maslosky - pewnie masz płytę microstara? Mój kumpel też tak ma (z tym, że on ma palomino 1,8XP). Msi nie przełączają procków w tryb idle (przynajmniej te starsze), dlatego 60 stopni to norma bez coolerxp. Pewnie jak go stosujesz masz około 40 stopni? Jak tak, to wszystko w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 organoletycznie sprawdz czy mogo nie klamie przy 60 to juz parzy ... titan spokojnie powinien to schlodzic do 50-55* obudowa otwarta co wyciaga z niej powietrze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 mam płyte MSI KT4V otwarte obie ścianki obudowy na dodatek komp stoi w przeciągu a i tak bez programu cooler xp lub przy jakimkolwiek podkręceniu (fsb z 133 do 135 mhz - nie mam odblokowanego mnożnika) już leci do 60. to troche dziwne nie wiem czy to może być przez to że mam słaby zasilacz (300 W ) czy moze zle jest położony wiatrak (nie czuć żeby mocno dmuchał jakoś tylko tak delikatnie chociaz obraca sie szybko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Dotknij kurde tego radiatora i zobacz czy parzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Dotknij kurde tego radiatora i zobacz czy parzy.Zrób tak bo czasem czujiki na płyciueprzekąłmują swoje wskazania o pare stopni. Najlepszy odczyt jest bezpośrednio z diody CPU a domyśłnie tego używa "SUPER" płytka AN7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 radiator jest gorący... parzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jeśli radiator parzy to znaczy, że odbiera ciepło od procka, czyli pasta (dobra pasta zawsze pomorze ;) ), ani ponowne załóżenie nie pomogą. Może masz zawyżone vcore w biosie (jesli jest ;) ) W tym wypadku podejrzewałbym wentyla -> wyczyść go, przesmaruj, jak nie pomaga to inny wentyl zastosuj i "odkurz" radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 vcore odpada... jest na auto... musze jeszcze ras pastą przesmarować i jeśli to nie pomorze to będe testował z innymi wentylami thx za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...