PiPoL Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Witam. Prosze o wypowiedzi wszystkich, którzy podkręcali tego GeForce, ale tylko GAINWRD'a (Golden coś tam :D ). Ja mam ustawione na standard CPU 257 i RAM 520. Do ilu moge go dać tak, aby mieć pewność że się nie zjara? Karta jest nowa. Chłodenie standardowe. Aha w 3dMark 03 mam wynik 1541 czy to nie za mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 (...) Aha w 3dMark 03 mam wynik 1541 czy to nie za mało? nie, karta nie ma dx 9.0 wiec nie obsługuje niektorych testów i przez to taki niski wynik bo 3dmark 03 daje tez pkt za testy dx 9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 niestety karty tej nie podkręcisz bo to gainward i one sie strasznie niepodkręcają. a co do ilości pkt to zdecydowanie za mało, ja np mam 10k ale 3dmarku 2001 który jest tylko 2 lata starsze. <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mać czy trudno użyć SZUKAJKI :twisted: jakiś wysyp tematów "jak podkręcić" :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Moj Gainward Ti4200 Ultra/650 smigal 325/594 bez artefaktow. Na rdzeniu WC, na pamieciach pokazne radiatorki. Z tego co pamietam, to mialem ponad 2000 punktow w 2k3 przy procku 2200MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Gainwardy z serii GF4 Ti byly w wiekszosci bardzo lipne i slabo sie krecily, Wiekszosc z nich byla na pamieciach EtronTech ktorych limit podkrecalnosci konczyl sie na 600mhz.. Nie liczylbym na super OC.. ale mysle ze jak go @ na ustawienia Ti4400 to bedzie spokojnie smigac.. (275/550 ;] i bedzie git ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blindman Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Pierwszy raz słyszę że karty Gainwarda się słabo podkręcają. Kiedyś kupiłem karte G4 Ti4200 128MB Golden Sample Gainwarda i mam ja do dzisiaj w jedym z kompow. Oznaczenie Golden Sample świadczy o tym że karta jest przeznaczona dla overclocerów, te karty przechodzą jeszcze dodatkowe testy u producenta na podkręcalość. Pamięci na karcie sa typu BGA co jest rzadkościa w GF4200. Moje rezultaty podkrecania to 340/690 Mhz (Standardowo 250/513). Najwydajniejsze stery to 41.04 lecz tam skala pamieci konczy sie na 640Mhz, wiec trzeba pokombinowac z rejestrem. Oczywiscie modele bez oznaczenia Golden Sample będą sie znacznie gorzej podkręcały, ale stwierdzenie że Gainwardy podkrecaja sie słabo jest nieprawdziwe, zresztą wystarczy poczytac testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Leborg z tym niepodkręcaniem to ty serio czy lol??? :) Fakt, zwykła wersja miała EtronTech'y i one szły słabo, ale Golden Sample to już była dobra karta i sie super kręciła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Leborg z tym niepodkręcaniem to ty serio czy lol??? :) Fakt, zwykła wersja miała EtronTech'y i one szły słabo, ale Golden Sample to już była dobra karta i sie super kręciła. pewnie że nie na poważnie.zaczynają mnie wkurzać te tematu równie dobrze jak Ciebie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 akurat gf4 4200 wyszly slabo gainwarodwi , ale tylko te zwykle a nie golden sample - te to juz zupelnie co innego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 1500 pkt to standard tak jak kolega powiedzial brak obslugi dx9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny Laik Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Ja wlaśnie kupiłem GF4ultra/650-8x XP GoldenSample Ma pamięci BGA i jest na chipsecie NV28 Karta "na oko" wygląda jak 4800, dodadkowe gniazdo z boku itp no i ten chipset też od 4800 a wykrywa ją jako 4200 nie da sie tego zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Leborg, musisz pisac doslownie bo tutaj nie tego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...