piegboy Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Ludziska pomóżta!!! Mam kompa amd athlon xp 1700+ płyta gł.asus a7v333-x karta graf.sapphire radeon 9100 128mb 128bit, pamięć 512mb, zasilacz codegen (300W), dysk maxtor 60gb, mam pewien problem, otóż w 3dmarku mam 7900 punktów i qrde w grach nie widać tych 7900 punktów,np. gdy gram sed w battlefielda 1942 t gra nma rozdzielczośći 1024x768 sie poprostu chamsko tnie, ale tnie się tylko w tedy gdy jakieś większe obiekty (samolot leci czy coś) są w pobliżu,mój kuzyn ma gorszego kompa z radeonem 8500 i gra mu śmiga aż miło popatrzeć, może to jest wina zasilacza?? bo on ma jakiegoś niemieckiego 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Niekoniecznie zasilacz,chociaż jest fatalny. Najpierw wyczyść system z śmieci,pokombinuj z innymi sterownikami grafiki,nowy DX,nowe sterowniki płyty gł. Potem można sprawdzać hardware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 hmm słabości zasilacza przekładają się na stabilność ale nie na wydajność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Mój kumpel ma athlona 1,8XP i Gf 4 ti i też mu się tnie battlefield jak jest dużo obiektów w polu widzenia. Weź pod uwagę, że twoja karta to obecnie low end i nie dziw się, że wymięka w niektórych grach. Radeon kuzyna może być lepszy (mieć wyższe taktowania) i dlatego jemu nie skacze. Zrób tak, jak radzi MarcinX i się okaże, czy to nie sprawa software. Zasilacz na pewno nie powoduje niższej wydajności kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...