Nostromo Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Od niedawna jestem posiadaczem dwóch kości pamięci Kingston DDR PC3200 nonECC CL3 każda po 256MB i zastanawiałem się jak najlepiej ustawić timingi i jak to zrobić? Nie zamierzam( przynajmniej narazie:) ) chłodzić tych pamięci, Pozdrawiam! PS. Jakby to miało znaczenie to moja płyta główna to ASUS P4P800-E Deluxe i procesor P42.8E@3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Na jakich kościach i jaka seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 KVR400X64C3A/25, dwie kości po 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Na jakich kościach ? Pisze na chipach. Jeżeli są na Kingstona to mi chodziły 2.8@3.3 synchro,ale nic więcej. Przy cl2.5 kości były niestabilne nawet po podniesieniu napięcia. Ale to indywidualna sprawa,trzeba próbować. Kości raczej średnie do oc,ale dosyć tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ok, a jak to zrobić? Jak zmienić te timingi? W tym topicu "Overclocking Ramu dla poczatkujacych" nie jest dokladnie wyjasnione jak zmieniac timingi, a na mojej plycie głównej(patrz wyzej) nie widze takiej opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ok, a jak to zrobić? Jak zmienić te timingi? , a na mojej plycie głównej(patrz wyzej) nie widze takiej opcjiWłaśnie widzę podpis. Widzę 3@2.5. Więc zmieniać się na tym P4P800E timingi da :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...