Pretorian Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 witam ma takie pytanko czy przy moim konfigu zmiana dysku na jakiś 7200obr. przyspieszy mi prace całego systemu tzn. czy będzie zauważalna różnica nie mówie tu o niewiadomo jakiej zmianie ale czy odczuje różnice????? :roll: :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Niewielka aczkolwiek zauważalna. Miałem U6 i po wymianie na obecny jest szybciej - choć to może być wrażenie subiektywne bo wymieniłem też procesor i płytę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 cos dziwnego dzieje sie z tym forum nagle wywalił mi jakimś cudem podwójnie post dziwne!!! a tak pozatym to sie sraaaa a nie wgrywa, było dobrze przed wakacjami wszstko śmigalo a teraz !! dziwne rzeczy sie dzieją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 na 100% tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 cos dziwnego dzieje sie z tym forum nagle wywalił mi jakimś cudem podwójnie post dziwne!!! a tak pozatym to sie sraaaa a nie wgrywa, było dobrze przed wakacjami wszstko śmigalo a teraz !! dziwne rzeczy sie dziejąJeśli wymienisz dysk na 7200 obr to zobaczysz dużą różnice. Ale system się ładuje coraz wolniej z trzech przyczyn: 1. Śmieci w rejestrze 2. Nie zdefragmentowany dysk 3. Śmieci w Auto start. Myśle, że czyszczenie systemu by wiele pomoglo ale wymiana dysku też pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Wiesz kiedys slyszalem,nie pamietam od kogo,ze dysk samsunga i seagate to wybuchowa mieszanka. Odczulbys roznice przy przezucaniu duzych ilosci danych z jednego dysku na drugi. Jezeli nie robisz takich rzeczy to mysle,ze 5400 ci wystarczy. Takie jest moje zdanie,ale nie mowie,ze wszyscy sie z nim zgodza. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Jeszcze pamietam chipa z czerwca bodajrze. Byl test hdd 5400, 7200 (ATA) i SCSI. Czasem 5400 wypadaly lepiej niz 7200. Poprostu czasem poprzez za szybkie obracanie sie talerzy hdd z 7200 obr maja wieksze czasy dostepu i w podsumowaniu wychodza wolniej. Oczywiscie juz przy najnowszych maxtorach lub WD z 8MB cache jest zajebista roznica w szybkosci - to jest bezsprzeczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Poprostu czasem poprzez za szybkie obracanie sie talerzy hdd z 7200 obr maja wieksze czasy dostepu i w podsumowaniu wychodza wolniej a to niby od kiedy przeciez jak talerze sie szybciej obracaja to czas dostepu tez jest nizszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...