kornis Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Athlon XP 2600+ Barton Epox EP-8RDA3+ (nForce2-SPP),SND,AGPx8,DualDDR,LAN,IEEE1394,S-ATA,ATX DDR 512MB (2*256) PC-3200 400 MHz TwinMOS CL2.5 Sapphire ATi Radeon 9600 128MB DDR TV-out/DVI NEC 17" MultiSync 1701 dysk mam swoj stary barracude 120gb,a obudowa,mysz etc. to sprawa drugorzedna.Glownie zalezy mi na dobrym wyborze plyty glownej i grafiki.No i o co chodzi z tym dualDDR.Jak mam plyte z tym to moge wsadzic normalne 512 czy musi byc 2x256?Z gory dzieki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 wez DFI LanParty/Infinity. 512 ramu moze byc w single jak rowniez w dual... Twoj wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornis Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 a to moga byc wykle kosci RAM czy specjalne zeby dualDDR zadzialal?Chodzi mi o to:czy jak teraz kupie sobie zwykly DDR,np.DDR 512MB PC3200 400MHz to czy pozniej jak dokupie druga taka sama kosci uaktywni sie dualDDR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wymień sobie tego radeona 9600 na jakiegoś 9800pro czy coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 skoro podał taki cfg to znaczy, że nie ma tyle kasy, zeby kupować np 9800pro, więc tak ja bym na twoim miejscu kupił: procek - Barton 2500+ albo 2500+ Mobile płyta może być, ale pomyśl też nad Abitem nf7/nf7-s ram - Hynixy bym polecił (wysokie fsb) grafa - Radeon 9600pro Gigabyte - chodzą po około 500 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 to co Garfield^ (no moze grafe lepsza zalezy ile masz $) i jeszcze pytanko jakie chlodzenie na tego bartka i jaki PSU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 LPC napisałem taką grafe, ponieważ sądząc po tym co wybrał kornis nie ma portfela bez dna... Oczywiście jeśli ma kase to R9800pro :) Co do chłodzenia i psu to z tańszych i dobrych rozwiązań polecam Pentagrama Cu i Modecoma 350W edit. Teraz dopiero doczytałem pytanie o ram, więc ja bym ci polecił 1x512 bo dual praktycznie nic nie daje, a zmniejsza się tylko max fsb jakie możesz osiągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornis Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Dzieki za sugestie.Co do chlodzenia to jeszcze sie zastanawiam.A co polecicie?Co do athlona 2500+ i 2600+ to zostane przy tym drugim bo roznica cen jest symboliczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expi Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Hmmm..... ja Athlon bym zostawil. karte graficzna na Geforce 4. Aha! Najlepsze programy Biosowe to najnowsze firmy Phoenix i Award BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 karte graficzna na Geforce 4. ja sie nie zgodze lepszy bedzie 9600pro gigabyte'a co do procka to zastanow sie nad tym czy bedziesz krecil, jezeli wogole nie to bierz 2600+, a jak mozliwe to 2500+, a plyte bierz NF7-S :) RAM radzilbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jedna kosc 512mb, ale raczej nie TwinMosa, bo podobno ostatnio cos cienki sie robi no i chlodzenie to Pentagram QC 80 Cu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...