Maq4all Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Mam pytanie jaki polecacie cichy i wydajny cooler pod athlona TB XP 2000+, oczywiście z góry mówię że nie mam np. 150zł na wentyl :lol: Myślałem nad dwoma: Arctic Cooling Copper Silent 2 revision 2 a Spire WisperRock IV Chodź skłaniam się ku temu pierwszemu ponieważ już miałem jednego wentylka Arctic Cooling i w/g mnie był bardzo dobry pod względem wydajności i głośności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 witam mam tego Spire - jest cichutki, pod warunkiem, że zdejmiesz grilla na nim zamontowanego i że nie będziesz miał centralnie nad wiatrakiem zasilacza - ja miałem taką sytuację i musiałem wypieprzyć zasilacz na zewnątrz obudowy, bo "furkotało" strasznie. na standardowej paście (oryginalnej, będącej na radiatorze od nowości) mam po ok. 8 godzinach stresu - procesor taki jak w podpisie, od kilku dni chodzi na 12x166 - mam temperaturę MAX 53 stopnie Celsjusza. jak pisałem - po zdjęciu grilla - takie metalowe coś, przez co wiatrak delikatnie "świszczy" - wydawał taki wysoki dźwięk - teraz jest praktycznie bezgłośny. głośniejszy jest mój dysk twardy - mam Samsunga 80 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Ja też polecę Spire. Kosztuje ok 50 zł, a jego wydajność na pewno wystarczy. Co do Arctic Cooling... może i jest cichy, ale utrzymuje bardzo wysoką temperaturę CPU (automatyczna regulacja obrotów), u niekyórych userów grubo ponad 70. Nie polecam, chyba, że wywali się czujnik i połaczy na twardo wentyl, ma on wtedy jakies 2200RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 mój Spire ma 2900 obrotów i dlatego właśnie kupiłem PR 1kOhm, ktorym będę kombinował, żeby trochę z tych obrotów zejść niżej... mniej obrotów - ciszej - a że na obudowie zamontowałem sobie z boku wiatraczek, który będzie nawiewał powietrze na Spire'a i Chipset, więc aż tak wysokie obroty na Spire chyba (mam taką nadzieję ;)) nie będą mi potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Nitro mi ten wentyl arctic cooling jest bez żadnej regulacji temperatury! Chyba pomyliłeś go z wersją TC, mi chodzi o tą bez :D Może wiecie gdzie można kupić tego coolera ac: http://www.arctic-cooling.com/en/products/...pper_silent2r2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...