feluś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Cześć i witaj dzisiaj zakupiłem epoxa 8krai za całe 250 zł w komputronikuchciałem 8kra2i, ale nie ma i nie będzie trudno. Ale dlaczego do qórwy nędzy jak na swoim t-bredzie 2000xp zapuszcze 2.0v core to jest 1.87 spedfan sandy i inne takie pokazują. Czy to może być wina tego, że po nieudanym v-corze z mojej winy zamiast 1,6v mam teraz defaultowo 1,5v, ale ustawiając w biosie 2.0v powinno być 2.0v. Więc czy to może być przyczyną bo jak co to się dogadałem i mam furtkę do zwrotu. WQurwiło mnie to strasznie bo wcześniej proc leciał na 2350 mhz na 1.98 v-core a teraz pewnie przez niższe napięcie nie chce jechać na 10.5X220 a na 220x10 jedzie niby tylko 100mhz, ale zawsze coś a tak wogóle to żaden mathafaka nie podskoczy do Polaka bo nasze w polsce robione goodramy pojechały na tym epoxie na 2.8v bez błedów na 2.5-3-9 na fsb 220. Jak ktoś wie o co chodzi to będe bardzo wdzięczny. pozdrawiam narazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 panowie nikt nie wie dlaczego nie mogę ustwaić v-core 2.0v czy niższe defaultowe napięcie przez nieudany drut-mod wcześniej może być przyczyną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Tak, drut-mod powoduje przepalenie jakiejś ścieżki i tymsamy obniżenie standardowego napięcia. Wszystko jest bardzo dobrze opisane na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 a może to przez dwufazowe zasilanie procka bo widziałem 1.95v za chwile juz było 1.9v? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 A wcześniej miałeś takie wahania?? Mógłbyś pożyczyć od kogoś zasilacz i zobaczyć czy sie takie coś dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 wcześniej miałem minimalne wahania albo wcale 0.1v a teraz to o 0.5 przy pime95 oitrafi pokazać. zasilacz to modecom 350gtf i napięcia ładne w normach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Pożycz od kogoś zasilacz i sprawdz na innym. "ale ustawiając w biosie 2.0v powinno być 2.0v", ja też miałem drut-mod i go wyciągnąłem żeby sprawdzić i nie moge dać maksymalnego napięcia. Czyli wszystkie napięcia są zmniejszone. Nie wiem, czy tak jest we wszystkich przypadkach, ale u mnie tak jest. Możliwe, że pomoże tylko drut-mod, musisz go ustawić na 2V i możliwe, że będziesz miał takie napięci. Jaką miałeś wcześniej płytę, bo podobno nforce 2 potrzebuje sporo prądu dlatego możesz mieć większe wahania napięcia na procku. U mnie napięcie waha się między 1,54-1,58 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...