Skocz do zawartości
Gość

automatyczny reset

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mam celerona 700 Mhz ( napiecie 1.7)

Plyte Abit Bx133 raid

Grafika: Asus v6800 FGeForce 256 DDR

256 MB RAMu

HDD: Baracuda IV 60 GB

Win Xp i Win 98

Kompiuter sam sie restartuje chwile po odpaleniu windy 98, xp wogole sie nie odpala bo przy ladowaniu polikow komp sie resetuje, win 98 odpala sie .... al po chwili sie resetuje. Dobrze dziala tylko 98 w trybie awaryjnym. Procesor byl podkrecany do 872 Mhz prz napieciu 1.8 (byl stabilny). Proc czasmi chopdzi podkrecony ...a czasami normalnie .... Ostatnio zaczal sie restartowac komp, czestotliwosc resetowania zwieksha sie caly czas.

Bardzo prosze o pomoc .... co moze byc przyczyna ?

GreetZ

wengosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Mam celerona 700 Mhz ( napiecie 1.7)

Plyte Abit Bx133 raid

Grafika: Asus v6800 FGeForce 256 DDR

256 MB RAMu

HDD: Baracuda IV 60 GB

Win Xp i Win 98

Kompiuter sam sie restartuje chwile po odpaleniu windy 98, xp wogole sie nie odpala bo przy ladowaniu polikow komp sie resetuje, win 98 odpala sie .... al po chwili sie resetuje. Dobrze dziala tylko 98 w trybie awaryjnym. Procesor byl podkrecany do 872 Mhz prz napieciu 1.8 (byl stabilny). Proc czasmi chopdzi podkrecony ...a czasami normalnie .... Ostatnio zaczal sie restartowac komp, czestotliwosc resetowania zwieksha sie caly czas.

Bardzo prosze o pomoc .... co moze byc przyczyna ?

GreetZ 

wengosh

he he he.. dzisiaj miałem podobny problem. Komp mi sie resetowal wtedy gdy rozalnczalem sie z netem i w tym samym czasie sluchalem muzy z winampa jak sie pozniej okazalo dzwiekowka i modem byly na tym samym przerwaniu zmienilem i jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he he.. dzisiaj miałem podobny problem. Komp mi sie resetowal wtedy gdy rozalnczalem sie z netem i w tym samym czasie sluchalem muzy z winampa jak sie pozniej okazalo dzwiekowka i modem byly na tym samym przerwaniu zmienilem i jest ok

No tak ale jemu winda zawiesz się przy odpalaniu a ty swoją winde uruchomiłeś.

wengorz nie masz w biosie ustawionych zabezpieczeń temperaturowych, może czujnik ci się zwalił i bios wyłącza płyte bo się nagrzewa. Miałem kiedyś coś takiego w Abicie czujka była walnięta i co chwile komp się restartował albo wył jak głupi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dokładnie taki sam problem - dokłądniej jak wrzuce swojego gf3 gainwarda na pokład - restartuje sie w dokładnie takich samych okolicznościach . Moim zdaniem jest to wina zasilacza , skoki itp. Własnie czekam na nowy zasilacz wiec jak co to powiem jaki byl skutek takiej zmiany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli kolega nadal boryka się z płytą to proszę sprawdzić czy kondensatory obok podstawki procesora nie są wydęte.Jeśli tak to proszę oddać płytę do serisu (gwarancja),natomiast po gw. wymienić kondensatory na nowe -nie wyluty .Chyba nie do kupienia w kraju,może ktoś z uczestników forum będzie mógł Ci je odstąpić.

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...