Gość molimo Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 cześć. mam problem z moim athlonem 2500 xp na rdzeniu barton. mam płytę główną abit an-7 a chłodzenie procka to pentagram QC-80 Cu. przy domyślnych ustawieniach mój procesor nie przechodzi nawet 5 min. testu prime95 czyli 166x11. jak zmniejsze to do 100x11 to wszystko jest ok. co mam zrobić żeby zadowolić się normalnym procesorem a nawet go podkręcić do 3200 czyli 200x11 ?? plis pomocy :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 A jakie masz Ramy? Ja tutaj widze, że one coś na to 166MHz nie idą. Wyjście: ->albo zwiększ napięcie na ramy ->albo zwiększ timingi i po kłopocie ;) PS. Poczytaj FAQ i Podstawowe zagadnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 świder co do ramow jak na 166 nie ida to moze by te timingi rozluznic a nie zwiekszac ?? czy moze ja sie myle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 rozluznić = zwiększać (wiem, że to trochę głupio brzmi i niektórzy mogą się nie pokapować), normalnie jedziesz w dół z timingami ;) PS. Na przyszłość będe używał słowa "rozluźnić" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zmień dwie rzeczy: Pamięci i tytuł wątku. Wogóle co to za kości że na 333 chodzić nie chcą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Świderku juz klepiej :) i wszystko dla innych bedzie zrozumiale :) pewnie ma ramy na 266MHz w dodatku no name i dlatego nie chca isc na 333MHz , a moze jakis zasilacz ma lipny , no skad my to mamy wiedziec skoro nie za duzo wiemy o jego cfg :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Może uploaduje swój config ;) Ale ja stawiam na ramy. Ma abita, to może wystarczy zwiększyc napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 chyba molimo dal se siana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 ramy nie wiem jak się nazywają bo w programie żadnym nie podaje ale są 2700 333mhz bo sprawdzałem i timing probowalem zwiększac i odwrotnie i nic nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Daj timingi np. na 2.5-3-3-6 i napięcie 2.6-2.7V Jak co to więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 próbowałem wszystkiego z timingami ii napięcie też dałem na wyższe ale prime95 cały czas po jakiś 3 min. pokazuje mi błąd :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Podaj cały config. Jaka zasika? Jakie temp? Jaki bios? (może to jego wina). Wejdz na "wszystko o An7" i porozglądaj się za nowym biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 temp. przy 2500 mam 38 C. bios dzisiaj nowy wgrałem z 30.07.04 a zasilke wymieniałem jakiś miesiąc temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 temp. przy 2500 mam 38 C. bios dzisiaj nowy wgrałem z 30.07.04 a zasilke wymieniałem jakiś miesiąc temu na jaka ? (tylko nie pisz czegos w sttylu 'ma 400 Wat' :!: ) aha i zmien tytol topicu bo jest nieregulaminowy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...