Skocz do zawartości
j.h.hudy

kilka pytań w sprawie kontrolera Sata

Rekomendowane odpowiedzi

czy jesli mam przejsciowke z IDE na SATA od płyty głownej abit i kontroler serial ata na pci na czipsecie Silicon Image to czy nie bedzie problemów z systemem zainstalowanym na takim dysku ????

czy to bedzie wszystko działać ??

bo w biosie asrocka mam tylko try boot other device , nie mam czegos takiego jak bootowania ze scazi :?

bedzie to wszystko działać /????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze o szybką pomoc bo za chwile mi sklepy zamykają Dołączona grafika

Wykonujemy naprawy pogwarancyjne wszystkich marek telewizorów LCD, LED oraz Plazma. Posiadamy duży zasób podzespołów oraz oprzyrządowanie niezbędne do wykonania szybkich i profesjonalnych napraw. Większość usług wykonywanych jest w domu u klienta co skraca czas naprawy i obniża koszty usługi. Ponadto zarówno w telewizorach LCD jak i Plazma stosowane są komponenty BGA wymagające specjalistycznego sprzętu. Jako nieliczni na rynku jesteśmy przygotowani na takie rozwiązania techniczne. Posiadamy maszyny do lutowania w technologii BGA niemieckiej firmy Martin, maszyny do reballingu oraz jako jedyny serwis w Polsce profesjonalny endoskop do diagnozy w postaci endoskopowej inspekcji połączeń lutowanych ukrytych pod obudowami komponentów BGA.Dzięki temu urządzeniu proces związany z lutowaniem lub reballingiem BGA przeprowadzany jest tylko gdy zachodzi taka potrzeba a klient nie płaci za pomyłkę serwisanta związana z postawieniem błędnej diagnozy. Komponenty BGA połączenia lutowane mają ukryte pod obudowami są więc one nie widoczne dla serwisanta gołym okiem. Inspekcja rentgenowska nie pokaże nam sytuacji związanej z nieodpowiednim zwilżeniem stopu, nie do wychwycenia będzie również brak połączenia w przypadku nieprawidłowo odparowanego topnika. Jedynie endoskopowa inspekcja połączeń  BGA w przypadku tego typu napraw ma praktyczne zastosowanie. Wszystkie złożone naprawy wykonujemy w następującym zakresie usług:

naprawy zasilaczy oraz różnego rodzaju przetwornic, naprawa inwerterów lub wymiana w przypadku braku możliwości naprawy, wymiana przetworników cyfrowo/analogowych, wymiana procesorów, komponentów BGA, reballing oraz endoskopowa inspekcja komponentów BGA, programowanie procesorów oraz e-epromów, naprawy elektronik matryc lub wymiana w przypadku braku możliwości naprawy, wymiany lamp w matrycach, naprawy wszelkiego rodzaju taśm, przewodów sygnałowych lub wymiany w przypadku braku możliwości naprawy. przeglądy okresowe telewizorów medycznych oraz  przemysłowych, regeneracje telewizorów medycznych oraz  przemysłowych Wszystkie wymienione uszkodzenia usuwamy z  największą starannością i dbałością o powierzony nam  sprzęt przez klienta. Naszą Firmę tworzą przede wszystkim ludzie z pasją  dla których  ta praca to przede wszystkim przyjemność. Dodatkowym atutem są umiejętności zdobyte w takich międzynarodowych koncernach jak ASUS GIGABYTE oraz MSI. Nasi Serwisanci posiadają międzynarodowe certyfikaty IPC dzięki czemu mają Państwo pewność ,że dysponujemy wiedzą w nowatorskiej dziedzinie lutowania SMD, BGA, uBGA, CSP, FLIP CHIP i nie uczymy się na sprzęcie powierzonym przez klienta, a usługi wykonywane w naszej firmie są na najwyższym światowym poziomie. Wszystkie naprawy wykonujemy w naszej firmie i jako nieliczni na rynku nie podzlecamy usług innym firmom. Dzięki temu między klientem końcowym a serwisem nie ma pośredników, co ma znaczący wpływa na cenę usługi.

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomocy !!!!

qpielm kontroler w komisie ide pci dma 100 i mam taki problem <beczy>

jak podpiołem do niego dysk i włączyłem pc to wogule pc nie widział tej karty 8O

jak podpiolem dysk do kontrolera na płycie glownej a do tego na pci podpiolem cdrom i wlaczylem xp to on wogule nie widzi ani cdromu ani kontrolera !!!!!

co mam robić ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta to no name na silicon image kolor laminatu jest niebieski

komputer tego wogule nie wykrywa <beczy>

czy jak qpie kontroler serial ata na pci i do tego dam swój dysk przez przejsciowke od płyt głownych abita , to czy to wtedy bedzie działać ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle to ja wiem ale czy jak podpene swój dysk przez taką przejsciowke od płyty głownej abit do kontrolera na serial ata to czy to bedzie dzialać ???

ehhh , wyjołem wszystko z pc , wlozylem kontroler , ani bios ani windows go nie widzą , resetowałem ustawienia biosu nawet , tesz nie pomogło :/

qpilem go w komisie za 50 złotych , jest to udma 100....

aha jak go wsadzilem na początku do pierwszego slotu pod agp to jak wlaczylem pc to w biosie był zwis i potem pc sie nie włączał (nie było nic na monitorze)

na innych slotach teoretycznie działa bo pc sie włącza ale nic pozatym :/

co qpic ??

serial ata i uzyc przejsciowki czy qpić kontroler np. taki : http://allegro.pl/show_item.php?item=29855074

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo boje sie ze jak qpie taką karte http://allegro.pl/show_item.php?item=29792858 i podepne moj wdc przez taką przejsciowke to po prostu system jej nie zobaczy <smutny>

jusz nie wiem co mam robić , nie mam gdzie wpiąc dvd i musze gdzies walnąć dysk twady...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm , oddam ten uszkdozony kontroler , na razie podpiołem w ten sposób: primary master : dysk , primar slave : dvd , secondary master : cdrw , secundary sleve : cdrom

lepiej chyba jusz sie nie da 8)

hmm , ale ciągle sie zastanawiam zeby qpic kontroler dysku twardego serial ata i uzyc tej przejsciowki tylko nie wiem jak to bedzie działać.....

ale jest lepsze wyjscie , zbierac na tego asrocka ma i raid i sata i ide wbudowane w płyte http://allegro.pl/show_item.php?item=29470799

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddałem im karte i w sklepie działa :o , na moich oczach bios wykrył ją jako ide udma 100 raid controler i sie zaswieciło zółta winetkea na ekranie z wyborem dysku czy jakos tak :?

co moze być powodem ze umnie nie działa ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biosa resetowalem , nie pomogło , hmmm , moze trzeba było kombinować z opcją ide controlers w pheriperhal coś tam coś tam , były tam opcje do wyboru , both , primary , slave , ale to chyba by nic nie zmieniło bo w tej zakładce są chyba opcje dotyczące urządzeń wbydowanych.....

qpie jakis kontroler na czipsecie ITE firmy mint , moze zadziała.....

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi