Skocz do zawartości
virtuomaniak

Straszny spadek napiecia na radeonie 9800pro sapphire

Rekomendowane odpowiedzi

Hm cos okropnego sie dzieje z moja karta :|

Mam okropny spaderk wydajnosci na moim radku :| nie wiem czy to wina ze troszke radiator odpada od chipsetu (tzn jak docisne na jedym rogu radiator to druga strona sie unosi) czy zasialcza... napiecia +12v od 11.76 nawet do 11.64 :( +5v ~5.13v +3.3v ~3.23 Vcore ~1.55V

wyniki w 3d2003 4878 a w 3d2001 6656 ;( baardzo slaby wynik :|

Wczesniej przed kupnem audigy es wszystko bylo spoko (wyniki takie jak w podpisie) a teraz :| czyzby zasilacz? Mam enlight 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odlaczylem audigy karte tv dvd i nagrywarke rw no wynik sie poprawil ale to jeszcze nie to 11520 napiecia takie sobie strasznie sie zmieniaja +12v nawet 11.4V !!! (ale to trwalo z 2s ;) ) a takto w stresie mam 11.76V-11.82V

EDIT

Dodam ze audigy jest sprawna bo aktualnie jestem bez TV DVD i RW i komputer takze szybko dziala (tzn mam podobna ilosc 3dmarkow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy nie mam za bardzo od kogo pozyczyc ale na to wyglada ze zasilacz nie wytrzymuje aktualnie mam napiecie +12v 11.8v i sie utrzymuje.

Zastanawiam sie nad chieftec 420DF (podobno glosny i dlatego nie chce za bardzo) lub NeoTec 4202

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te napiecia to masz z miernika czy z jakiegos programu??

Ja nie miałem nigdy szefa to nie wiem, ja mam modecoma i nie narzekam. na twoim miejscu odłaczył bym co mozna audigy i nie wiem co jeszcze zmniejsz taktowanie grafy i proca i szybko zbieraj kase na zasilacz bo jak twoj padnie to moze byc nie ciekawie:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.........

Nadal uwazam ze to zasiłka chociaz napiecia są wmiare ok(troche sie buja) Twoje mobo ciagnie z lini 12v?

Moze ktos z podobnym configiem mógł by sie wypowiedziec?

[cahe] Enlight 300W to zasiłka ok ale zobacz ze taki config ciągnie sporo watów ni i zawsze zdazają sie lepsze i gorsze egzemplaze

virtuomaniak chyba kase na wc muisz przeznaczyc na zasiłke ale sproboj moze skolowac chociaz jakiegos mode coma350GTF albo najlepiej jakiegos szefa, antka -w kazdym razie jakies firmowe 350W i wiecej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg miernika to mi bardziej napiecia sie wahają a takich spadków wydajnosci razcej nie ma :? (napiecie 11.7-11.97V), na programy nie masz co patrzec, mi pakazuje ze mam caly czas 11.4V ;)

Fakt faktem, podkrecic duzo nie moge ale na standardzie działa wszystko jak ta lala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przed chwila zamontowalem NeoTec 420W (v4202) No i napiecia przedstawiaja sie nastepujaco:

+12V -->11.94-12v ;)

+5v --> 5.1v

+3.3 -->3.36v

ale zeby nie byly same napiecia... na starym zasilaczu w LFS mialem 10-20klatek :| a teraz 60-65 klatek :D czyli wiina zasilacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi