LordRene_PL Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Podlaczylem dzis Atmana 305 --->OrbitalO3----->nagrzewnica ala kadet z opla manty(mala)---->zbiornik wyrownawczy(homemade). No i po odpowietrzeniu(atman przeroboiny na niezatapialna) patrze jaki ma moj zestaw testowy przeplyw. Wode ciagnie z miski. Weze sred. wewn. 9mm okolo 1.5 metra, woda wyplywa z chlodnicy. Czyli miska>pompka>bloczek>nagrzewnica i butelka 1 litrowa. Napelnia sie butelka w 18.5 s. Czyli okolo 3.3 litra na minute. Czyli w godzine 198 litrow. Nie za wolny przeplyw??? Co o tym sadzicie? A moze dobry? Jest to moje pierwsze WC wiec wole sie upewnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 A właściwie w czym problem??? Za mała wydajność układu??? Mały przepływ może mieć całkiem pozytywny skutek. Woda ma więcej czasu na odebranie ciepła z bloku, więcej czasu na oddanie go w nagrzewnicy. Możesz mieć przepływ na poziomie 100l/h ale jeżeli temperatury będą odpowiednie to ja nie widzę żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_harry Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 ona ma 1200 l/h ale takiej wydajnosci powiedzmy raw - po owezowaniu spada - z tego co wiem, to ona ma chyba wyloty cos kolo 16mm, czyli prawie 2krotnie mniejsza masz srednice weza, do tego to 1200 l/h jest tez przy zerowym podnoszeniu - nie wiem jaka ty masz gorke ale wydajnosc tesz spada, no i na koniec 1200 l/h jest przy zerowych oporach przy naplywie i wyplywie - ty oczywiscie togo nie spelniasz bo masz pompke inline(czyli rurka zamiast sporego zbiornika na pobieranie wody), no a pozatym blok, nagrzewnica i rezerwuar takze zwiekszja opory, tak wiec z 1200l/h marketingowych w takich warunkach 200l/h jest zupelnie realne. ja wlasnie dlatego, ze slysze opinie troche nie ufam atmanom - nie wykluczone ze na pompce typu aquael/aquaszut ok 600 l/ h mialbys podobna wydajnosc (rzeczywista). mi sie wydaje ze te 1200l/h i 2000l/h w przypadku atmanow to troche taki glupi marketing(no ja nie mam zamiaru miec w najblizszym czasie wezy 19mm np z at-306, a reduktor przeciez zbija wydajnosc juz na starcie...) pozdr t_harry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Nazir to moje pierwsze WC i mnie ten maly przeplyw troche zmartwil, ale ok podlacze i zobacze temperaturki. BTW jednak ta elektroliza jest good Nazir. Nagrzewnica swieci sie jak psu jajca. Kiedy gadalismy na gg nie bylo widac efektow ale pozniej wystarczylo woda przeplukac i powiem ci ze ten sposob jest miodny!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 ja mam wynalazek tzn. Atman 201 (podobno to napowietrzacz, w sklepie mówili że pompka wodna, oficjalnie głowica wodna - ki czort, na forum nikt nic nie wie) + DiscoTech B1 + Nissan Sunny + węże śr. wew 10 mm ok. 1,5 metra i 1,5 litra napełnia w ok. 20 sekund. Wg. danych producenta przepływ AT-201 to 800l/h czyli niby mniej co AT-305, więc IMO chyba coś nie tak :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Nazir to moje pierwsze WC i mnie ten maly przeplyw troche zmartwil, ale ok podlacze i zobacze temperaturki. BTW jednak ta elektroliza jest good Nazir. Nagrzewnica swieci sie jak psu jajca. Kiedy gadalismy na gg nie bylo widac efektow ale pozniej wystarczylo woda przeplukac i powiem ci ze ten sposob jest miodny!! Pomyliłeś mnie z NAZIRem ale i tak wiem w czym temat :) A co do pierwszego WC - moje też jest pierwsze i powiem Ci że nawet do głowy mi nie przychodziło sprawdzanie przepływu układu. Dla mnie wskaźnikiem wydajności są temperatury a jak na te upały są na prawde przyzwoite (nie przekraczają 42*C na obu prockach a w IDLE ok 38*C). Podłączaj i daj znać jak wyniki. Pamiętaj o paście i dobrym docisku bloku do procka i myślę, że się nie zawiedziesz. Aaaa i jeszcze shroud - uszczelnij - nawet głupia taśma malarska może zmniejszyć temp o 1-2*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...