MichalP [xsrx] Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Pamietacie aukcje allegro z zasilaczem Enlight... Troche minelo ale w koncu doszedl.... Tylko ze to nie Enlight... A: Newton Power Ltd. NPS-330EBA +5V 28.0A +12V 18.0A +5VSB 2.0A -12V 1.0A +3.3V 18.0A MAX 330W... Kryf mnie zalala.... POmijajac fakt ze wiatrak umieszcozny na dole zasilacza ma slyszalne bicie (czeka go wymiana na jakiegos sunona) ... Wie ktos co to wogole za firma ? Zasilacz wyglada fajnie.. ciezki jak jasna holera i zachowuje sie stabilnie... wszystko ok poza wiatrakiem i tym ze to nie ENLIGHT... Zna ktos ta firme ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 znam tego czlowieka (jak jeshcze pracowalem na wgk, to stalem 2, czy 3 stoiska od niego), jak bede na wgk, to m,oge z nim zagadac. btw czlowiek wydaje sie raczej uczciwy itp. tak btw, to z tego co napsiales wynika, ze cie oshukal, gdyz o ile pamietam na zdjeciu wentyl jest z boku. napish do niego, mozliwe, ze po prostu pomylil przesylki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 na zdjeciu byl ten zasilacz... zworocilem owage na rozmazana naklejke ktora tak niezbyt w enlighta mia pasowala po czym zapytalem go w mailu czy to napewno ten zasilacz... Enlight Bruce jak mozesz to porozmawiaj z nim na ten temat a ja swja droga wyslalem mu maila... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 "]Pamietacie aukcje allegro z zasilaczem Enlight... ... chodzi o ten gdzie gostek zsumowal waty na posczegolnych napieciach i wyszlo mu 400 czy 440W ??? przeciez pislaem wtedy ze ten zasialcz ma 300 gora 340W - najwazniejsze to sprawdz jakie daje napiecia bo to najwazniejsze a nie jakas naklejka Enlight :!: a co do wentylkow - to ktos tu pisal ze na gieldzie we Wroclawiu widzial wentylatory Panaflo - polecam :!: jak nie to szukaj w jakims sklepie elektronicznym RuilianScience - sa harakterystyczne bo maja tylko przy wylocie otwory do montazu, sa fajne bo zmieniaja predkosc w zaleznosci od temp i lepiej kup na lozysku kulowym niz na slizgach oto symbole tych wentylkow: RDH8025x - 3000 rpm, 36.5 cfm, 34 dB RDM8025x - 2500 rpm, 30.5 cfm, 28 dB RDL8025x - 2000 rpm, 24 cfm, 23 dB (zamiast x bedzie S lub B - wiadomo slizgi, kule) - polecam model srodkowy bo ten 1 jest za glosny na maxymalnych obrotach PS te wentyle stosowane sa w Codegenach i sa tanie (na poziomie Sunona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 "]na zdjeciu byl ten zasilacz... zworocilem owage na rozmazana naklejke ktora tak niezbyt w enlighta mia pasowala po czym zapytalem go w mailu czy to napewno ten zasilacz... Enlight Bruce jak mozesz to porozmawiaj z nim na ten temat a ja swja droga wyslalem mu maila... nie wiem kiedy bede na wgk, ale najwczesniej za jakies 2 tygodnie :( mam daleko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 to jest enlight na 100% - wiem to z serwisu enlighta a nie z palca. natomiast o głośnej pracy wiatraka nic nie wiem - sam zasilacz lekko bzyka, ale wiatrak był cichy, sprawdz, moze osłonka obciera, jest z blachy i łatwo ją wygiąć to tresc jego odopwiedzi na pytanie why to nie enlight :) co do wentyla to bankowo uwalony... a co do firmy to tez mi sie nie wydaje bo cos w ten "serwis" malo wieze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Mam takie pytanko.. Jakie powinny byc wlasciwe napiecia 5v,12v. i gdzie to sprawdzic? Z gory dzieki. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Mam takie pytanko.. Jakie powinny byc wlasciwe napiecia 5v,12v. i gdzie to sprawdzic?8O :lol: jak nazwa wskazuje wlasciwe napiecie dla +5V to +5V a dla +12V to +12V - ale nie ma tak dorze chodzi o to zeby przy duzym obciazeniu napiecia zbytnio nie odbiegaly od normy - np w Codegenach czesto zamiast 5V masz 4.70V 8O sprawdzasz w BIOSie, lub w wingrozie jakims softem do monitorowania np Motherboard Monitor lub jak chcesz miec dokladny pomiar to jakims miernkiem :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 tyle ze np u mnie napiącia między miernikiem a biose różnią sie jakies 0,2V (w biosie niższe o te 0,2V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Chodzilo mo o to np. +5v - 28A Jakie to powinno byc zeby bylo wlasciwie(najlepiej:)).. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Chodzilo mo o to np. +5v - 28A Jakie to powinno byc zeby bylo wlasciwie(najlepiej:)).. ? to zalezy jaki masz zasilacz +5V przy 250W to 22-25 A, przy 300W to 25-30 A, przy 340-360 to 28-35 A itd wszystko zalezy od producenta :!: bo w tym zakresie jest "duza" dowolnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 http://ww1.tiki.ne.jp/~bxm05645/250cb.htmo waslnie ... dostalem taki zasilacz tylko 330W... wygladem niczym sie nie rozni... . i wlaqsnie ten wiatrak jest uwalony (chodi tyle ze bardzo glosno.. ruch lopatki powoduje takie "pyk" wiec przy np 1000 Rmp ten "pyk" tworzy nieprzyjemne buczenie... www.newtonpower.com ... to chyba ich storna tylko ze na dziendobry login i pass... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...