Skocz do zawartości
kamilble

Samochód specjalengo przeznaczenia do obsługi i serwisu siec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam mały problem. Postanowilem wrzucić tu temat bo to chodzi o sprzęt i wyposażenie które musi posiadać samochód do obsługi sieci. A to moj problem.

Mam możliwość otzrymania samochodu tylko ten samochód musi spełniać wymogi KST 743.

743

Samochody specjalne

Rodzaj 743 obejmuje samochody sanitarne, w tym karetki reanimacyjne oraz pojazdy samochodowe, które ze względu na swą konstrukcję przeznaczone są do wykonywania innych prac niż przewóz ładunków i osób, jak np.:

a) pojazdy mechaniczne służby miejskiej i drogowej, pożarnicze, samochody gaśnicze, piaskarki, polewaczko-zmywarki, asenizacyjne, pługi odśnieżne,

B) pojazdy stanowiące objazdowe punkty usługowe, warsztaty ruchome, pogotowia techniczne,

c) pojazdy załadowczo-wyładowcze - dźwigi samochodowe, pompy, sprężarki,

d) pojazdy mechaniczne - agregaty, do prowadzenia działalności operatywnej, np. radiostacje, wozy transmisyjne, operatorskie, filmowe, wiertnicze wraz z pomieszczeniami biurowo-mieszkalnymi.

Jednak ten samochód ma slużyć nie do jakiś gruntowych napraw ale do jeżdzenia. Ma to być po prostu zwykły samochód osobowy. Bez rzadnych dzigów i zbyt skomplikowanej aparatury.

Problem polega na tym jak najłatwije zrobić ze zwykłego samochodu samochód specjalnego przeznaczenia. Np poprzez zamontowanie jakiegoś dzwigu badz wciągarki z tylu by jednak ten samochód nadawał się dalej do jeżdzenia jako osobowe 5 osobowe auto. (czyli zamontowanie jakies innej rzeczy)

Może wy wiecie o jakimś małym urządzeniu komputerowym które bedzie w stanie zmienic zwykłe auto w auto specjalnego przeznaczenia(KST 743 opisane na poczatku), a nic nie zmieni w wyglądzie.

(Zamontowanie sejfu w samochodzie może z niego zrobić samochód specjalnego przeznaczenia do przewozu pieniędzy). Chodzi mi dokładnie o coś takiego ale dotyczące siecki komputerowych.

Z góry dziękuje za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wy wiecie o jakimś małym urządzeniu komputerowym które bedzie w stanie zmienic zwykłe auto w auto specjalnego przeznaczenia(KST 743 opisane na poczatku), a nic nie zmieni w wyglądzie.

ja kiedys widzialem taki serial Nieustraszony chyba on mial pelno takich malych urzadzen w sobie :D i co potrafil fajny topic ... :) tylko co on tutaj robi :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi