Skocz do zawartości
Winchester

Chlodzenie chipsetu

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

jest wogole jakis sens chlodzic mostek poludniowy?

Jesli ktos lubi sie w tym bawic, to sobie go bedzie chlodzil....

Cytat

a jak ktos ma "Artic Cooling VGA Silencer " to jak może załdować jakieć chłodzonko ?? na chipset SB?

No chyba musisz jakis inny radiatorek kupic niz zoltego zalmana :). Moze ten?. Gdzies na forum ktos pisal ze go ma i jest zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Cytat

a jak ktos ma "Artic Cooling VGA Silencer " to jak może załdować jakieć chłodzonko ?? na chipset SB?

No chyba musisz jakis inny radiatorek kupic niz zoltego zalmana :). Moze ten?. Gdzies na forum ktos pisal ze go ma i jest zadowolony.

aha TO ekstra ;) ale kurcze nie ma go narazie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Cytat

aha TO ekstra ;) ale kurcze nie ma go narazie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nic nie napisał o CoolerMasterze PAC-001. Używa go ktoś może? Wydaje mi się, że pownien być wydajniejszy niż Zalmany bo posiada większą powierzchnię styku z SB/NB a rozmiarami jest identyczny. Chcę go kupić, ale najpierw chciałbym żeby ktoś mi o nim coś napisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nikt nic nie napisał o CoolerMasterze PAC-001. Używa go ktoś może? ...

ja uzywam tyle ze nie na NB/SB a na ... karcie graficznej :P

co do wiekszej powierzchni styku to troche nie tak - jak obejzysz tego CM'a dokladnie to zobaczysz ze ma 2 wyzlobienia przeznaczone na "koleczki montazowe" wiec co z tego ze od spodu jest kwadratem skoro i tak z 2 stron krawedz podstawy nie jest polaczona z pinami radiatora wiec i tak nie przekazuje ciepla :?

przyjzyj sie dokladanie i bedziesz wiedzial o co biega

Dołączona grafika

ja go kupilem (niebieskiego CM) dlatego ze pasuje mi pod kolor PCB karty graficznej - Radeon 9600PRO od Gigabyte a jest mniejszy niz niebieski Zalman :arrow: zabiera tylko 1 PCI a nie 2 :P

PS od razu uprzedzam pytania (i moze sie to komus przyda) - GPU nie jest chlodzone "pasywnie" z boku na ten radiator wieje wentylator 80 na okolo 1200rpm zamocowany na ramieniu Zalmana FB-165

:!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No racja z tymi żlobkami, ale zawsze to bardziej efektowne rozwiązanie niż u Zalmana. Zalman może i był dobry, ale na miom starym KT400. nForce2 zajmuje trochę większą powierzchnię i w zbyt dużym stopniu jest odkryty przy stosowaniu Zalmana.

PS. Zauważyłem, że na 8RDA+ SB grzeje się tak samo jak NB, przynjamniej w moim odczuciu. Ale jajo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi