Skocz do zawartości
KRECIO

Sybka pomoc...EKRAN LOGOWANIA

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem od nowa karte sieciowa w win 98SE i zaczelo mi sie pojawiac okwienko pytajace o nazwe uzytkownika i haslo...jak zgasic to okno...na kompa nie ma zadnego hasla, mozna nic nie wpisac i wcisnac Esc albo Enter i komp sie laduje.

Jest to dla mnie bardzo wazne, musze usunac to okno...tylko w jakis bezpieczny sposob, prosze o sugestie...

DZIEKI ZA POMOC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaczne swoje boje dopiero w poniedzialek :) wiec zyczcie mi szczescia...jak sie nie powiedzie to moze byc zle...moze ktos wyprobuje ten sposob?:

Przeczytalem gdzies ze mozna zedytowac rejestr w nastepujacy sposob, wpadnijcie do HKEY_LOCAL_MACHINE/NETWORK i wykasujcie wpis LOGON. Nastepnie trzeba zrestartowac kompa, przy uruchamianiu winda spyta nas o nazwe uzytkownika i haslo, podajcie oczywiscie tylko uzytkownika...po tej operacji okno powinno sie juz nie pojawic...jak ktos wyprobuje to niech da cynk :)

POZDRO for ALL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak wykasowałem i teraz w okienku logowania pisze: wskazówka: jeśli nie wpiszesz hasła to nie bede sie czepiał (czy coś takiego :)) no i wpisuje tylko nazwe użytkownika bez hasła no i po ponownym uruchomieniu znowu pisze wskazówka itp. Jednym zdaniem: u mnie nie działa ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi