Skocz do zawartości
D4RkX

Jaki cooler do athlona 1700

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam thermaltaka Volcano 7 - i jestem bardzo zadowolony.

Przy zmniejszeniu liczby obrotów do 1800 rpm temperatura na procku 32 stopnie.

No i do tego ten cooler - wygląda jak monstrum i bez wiatraka utrzyma kompa ( w spoczynku oczywiście) w granicach 65 stopni o ile masz jakieś inne wentyle w budzie - wiem bo testowałem.

No i może jednak będziesz chciał go kiedyś podkręcić bo te procki c.udownie się kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, niepomyliło mi się 32 - 35 stopni to normalka dla niego.

no to nieźle :D

a niezmieścić się możę dlatego że kondensatory są osadzone blisko procka ale raczej wejdzie :lol:

ps. właśnie dostałem zastrzyk gotówki więc raczej go zakupie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mógłbym wyrazić swoją skromną opinię :-) też mam podobnego athlona 1,6 (palomino więc się bardziej grzej od tych "nowszych" ) na tym zalman CNPS6000A-AlCu http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2150 zmieniony wentyl na ramieniu na revoltec 120 mm (taki z diodami) plus chieftec z papstem 8412ngl plus pasywne chłodznei na grafice i CISZA - a wiem co mówię bo próbowałem różnych rozwiązań przez przez prawie 2 lata :-)

Pozdrawiam

i sukcesów z wyciszaniem życzę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm "poszperałem" troszke po sklepach internetowych i chyba volcano 7 trochę za drogi :(

co myślicie o Volcano 10, cena o wiele mniejsza a jak z wydajnością i hałasem :?:

ps. regulacja napięcia nie jest mi potrzebna mam swoją "własną"

Jeśli mógłbym wyrazić swoją skromną opinię  też mam podobnego athlona 1,6 (palomino więc się bardziej grzej od tych "nowszych" ) na tym zalman CNPS6000A-AlCu http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2150 zmieniony wentyl na ramieniu na revoltec 120 mm (taki z diodami) plus chieftec z papstem 8412ngl plus pasywne chłodznei na grafice i CISZA - a wiem co mówię bo próbowałem różnych rozwiązań przez przez prawie 2 lata  

wiesz prawdopodobnie kupię ten radiator, na allegro znalazłem ciekawą ofertę

ps. tylko proszę mi tu nie licytować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi