Skocz do zawartości
Pinioo

Przesyłanie plików

Rekomendowane odpowiedzi

tak czasem jest ale to chyba dlatego że serwery są zapchane  :evil:  :evil:

Jakie servery , o czym ty mówisz ? Przecież transmisja danych przez gg odbywa sie za pomocą bezpośreniego połączenia z odbiorcą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze jakies komputery musza posredniczyć w tym połaczeniu

W faq każdego komunikatora pojawia się wyrażenie np. "Ustawienia połączeń p2p do przesłania plików" (przykład zaczerpnięty z tlena)

wiec to od nich zalezy czy transmisja sie powiedzie

Do servera łączysz się jedynie aby zalogować sie do sieci danego komunikatora , a połączenie p2p nawiązujesz z odbiorcą.

i jaka bedzie predkosc połaczenia

.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego ,przeciez nie kazdy ma tepse

Ty naprawde myślisz że każdy operator ma swoją własną sieć szkieletową ???? 8O 8O 8O

Nie no nie sposób zakończyć z tobą dyskusji skoro wypisujesz takie rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie myślę tak  :lol:  ale mój ISP jest chyba niezalezny od tepsy  :twisted:

To jak sie nazywa twój ISP skoro ma własną sieć szkieletową z wyjściem w świat ??

OK, to jak wytłumaczysz fakt że raz mozna przesyłać pliki a raz nie mozna ustanowić połaczenia od tej samej osoby (sam miałem taką sytuację)

Niestety nie jestem jasnowidzem i nie wiem jak masz zbudowaną sieć , i jak ma ją zbudowaną twój odbiorca . Ale wiem za to że to co wypisałes wyżej odnośnie procesu wysyłania plików przez komunikatory jest wprowadzaniem kogoś w błąd .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi