Pinioo Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zna ktos może jakis soft do przesyłania plików poza sieć . Bo ciągle kumpel musi do mnie z dyskiem latac a tak by się przesłało , albo jak moża ominąc firewalla przez gg :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Jesli którys z was ma zewnetrzne IP to niech poprostu postawi server FTP np programem FTP Guild. I sie bedzie od niego zciagac albo do niego wgrywac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Żeby przesyłać pliki przez gg przynajmniej jeden user musi mieć publiczny adres IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Ale i wtedy nie można nawiązać połączenia:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 tak czasem jest ale to chyba dlatego że serwery są zapchane :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 tak czasem jest ale to chyba dlatego że serwery są zapchane :evil: :evil: Jakie servery , o czym ty mówisz ? Przecież transmisja danych przez gg odbywa sie za pomocą bezpośreniego połączenia z odbiorcą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wydaje mi sie ze jakies komputery musza posredniczyć w tym połaczeniu wiec to od nich zalezy czy transmisja sie powiedzie i jaka bedzie predkosc połaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wydaje mi sie ze jakies komputery musza posredniczyć w tym połaczeniu W faq każdego komunikatora pojawia się wyrażenie np. "Ustawienia połączeń p2p do przesłania plików" (przykład zaczerpnięty z tlena) wiec to od nich zalezy czy transmisja sie powiedzieDo servera łączysz się jedynie aby zalogować sie do sieci danego komunikatora , a połączenie p2p nawiązujesz z odbiorcą. i jaka bedzie predkosc połaczenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wpisz "tracert [iP kolegi do którego przesyłasz plik]" to zobaczysz ile kompów jest "po drodze". BTW Nie chce mi się z toba kłócić bo i tak jeden drugiego nie przekona skoro kazdy wie swoje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wpisz "tracert [iP kolegi do którego przesyłasz plik]" to zobaczysz ile kompów jest "po drodze". Kurna , przecież to są węzły TPSA Nie no EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Kurna , przecież to są węzły TPSA no i co z tego ,przeciez nie kazdy ma tepse Nie no EOT i tu sie zgadzamy :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 no i co z tego ,przeciez nie kazdy ma tepseTy naprawde myślisz że każdy operator ma swoją własną sieć szkieletową ???? 8O 8O 8O Nie no nie sposób zakończyć z tobą dyskusji skoro wypisujesz takie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Nie nie myślę tak :lol: ale mój ISP jest chyba niezalezny od tepsy :twisted: OK, to jak wytłumaczysz fakt że raz mozna przesyłać pliki a raz nie mozna ustanowić połaczenia od tej samej osoby (sam miałem taką sytuację) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Nie nie myślę tak :lol: ale mój ISP jest chyba niezalezny od tepsy :twisted:To jak sie nazywa twój ISP skoro ma własną sieć szkieletową z wyjściem w świat ?? OK, to jak wytłumaczysz fakt że raz mozna przesyłać pliki a raz nie mozna ustanowić połaczenia od tej samej osoby (sam miałem taką sytuację) Niestety nie jestem jasnowidzem i nie wiem jak masz zbudowaną sieć , i jak ma ją zbudowaną twój odbiorca . Ale wiem za to że to co wypisałes wyżej odnośnie procesu wysyłania plików przez komunikatory jest wprowadzaniem kogoś w błąd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 sam juz nie wiem :roll: http://www.telbank.pl/siec.html ,http://www.telbank.pl/firma.html nie wiem jak sie te węzły telekomuny nazywają :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...