Pawelek69 Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Mam pytanko jak zabezpieczyć Widows 2000 Professional przed innymi użytkownikami nakładając na niego restrykcje. U mnie na uczelni na wszystkich kopach jest zainstalowany Windows 2000 Pro. Po zalogowaniu się jako użytkownik nałożone są restrykcje: -nie można wyświetlić właściwości ekranu klikając prawym przyciskiem myszy -w menu start są tylko programy, nie ma dostępu do panelu sterowania, nie ma ikonki -nie można zmienić czasu ani daty -nie można zmieniać wystroju windows, przesuwać paska start -Nie ma dostępu do stacji dyskietek i cd -nie może edytować i otwierać plików systemowych -nie może nic instalować -nie może zmienoiać ustawień windows, np.opcji IE -może uzywać tylko zainstalowanych programów Chcę ustawić takie restrykcje na swoim kompie. Jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Tu jest opisane jak to zrobić pod XP , wiec pod win2000 będzie podobnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 start -> uruchom -> mmc have fun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...