leszcz_u Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Problem polega na tym że mam pamięci (no name) 256 Mb ram pracujące na szynie 400 Mhz, jednak gdy takową ustawie w biosie to mam tz. nagłe restarty, czyli ni z tąd ni z owąd reset podczas pracy. procka mam jak po niżej na szynie 133 (15*133). I co tu począć? Nie zmieniałem napięcia czy to pomoże? Do ilu można zwiększać napięcie bez radiatorów na kościach? No i jeszcze jedno pytanko 8) odnośnie podkręcania.... :wink: Przeczytałem ten przyklejony post:> wszystko pięknie ale gdzie te timingi można zmieniać? i na ile to się opłaca? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Problem polega na tym że mam pamięci (no name) 256 Mb ram pracujące na szynie 400 Mhz, jednak gdy takową ustawie w biosie to mam tz. nagłe restarty, czyli ni z tąd ni z owąd reset podczas pracy. procka mam jak po niżej na szynie 133 (15*133). I co tu począć? Nie zmieniałem napięcia czy to pomoże? Do ilu można zwiększać napięcie bez radiatorów na kościach? No i jeszcze jedno pytanko 8) odnośnie podkręcania.... :wink: Przeczytałem ten przyklejony post:> wszystko pięknie ale gdzie te timingi można zmieniać? i na ile to się opłaca? Z góry dzięki za pomoc. czy masz płytę na KT 400 ? ;) jeśli tak - to: 1. są szanse, że pamięć DDR400 na niej ci nie pójdzie 2. napięcie ... to zależy od pamięci, ale 2,7 - 2,8 powinno być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Bez radiatorków możesz spokojnie nawet 2.9V dać, ale myśle ze powinieneś stropniowo zwiększac napięci do uzyskania stabilności. tylko nie dawaj asynchro :!: bo stracisz sporo na wydajności jesli masz odblokowany mnożnik to mnożnik w dół a fsb w góre - wtedy zyskasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz_u Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mam płyte MSI KT4AV jak w podpisie, mnożnik zablokowany. A co z Timingami gdzie się je zmienia? jak w BIOSIE to które to opcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz_u Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Podniosłem napięcie procka i jak dotąd pamięci ustawione na 400 Mhz pracują bez zarzutu ;d Ale co z tymi timingami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...