Kisiu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jade na 256 sdr,mam plyte ecs k7s5a,athlona 1600+(palomino).Chcę wyminić ram na 512ddr,ale nie wiem jakiej firmy.Myślałem o geil.Co wy na to??I czy ta płyta obsłuży 400mhz.Wiem ży wykryje je jako 266mhz,ale czy wszystko będzie działało i ne będzie zwisów??? prosze o odpowiedz. I jeszcze jedno.CZy ma sens wymiana zasiłki gdy po podkręceniu kompa napięcia będą stabilne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 nie ten dzial ja polecam Kingstony (bo je mam, nie polecam czegos o czym nic nie wiem) zwisow raczej nie bedzie, a zasilacz jezeli masz typu Codegen, Megabyte zawsze warto wymienic, nawet gdy trzyma napiecia stabilnie (co sie chyba rzadko zdarza) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ramki 512 DDR? Nie bierz bo i tak nie wykorzystac chyba ze chcesz zaczac od tego upgrade i stopniowo wymieniac. Jesli chcesz Ramki 266 to weź np Nanya oznaczone PC2300 CL2. Ale jesli chcesz 400 to najlepiej wejdz do działu o pamiatkach i obczaj które sa wg ciebie najlepsze. Powinny działac, a jak nie to przy zakupach on-line masz 10 dni na zwrot/wymiane bez podania przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Yeti - ty chyba zartujesz. Oczywiscie ze bierz 512MB 400Mhz najlepiej Kingstona z C3.0 bo spokojnie pojdzie na CL2.5. Bioroac pod uwage wymagania najnowszych gier to 512Mb to minium a poza tym bez sensu zajmowac sobie wszystkie sloty np. 3 koscmi po 256Mb bo w przyszlosci nie daje to mozliwosci zwiekszenia ilosci ramu. Pozdro a ty Yeti 2x pomysl 1 napisz ;) PEACE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...