kawal_elementu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam Mam w Biosie taką opcje Memory Frequency i moge wybrać: By spd 50% - 200% i Auto Może i ktoś powiedzieć do czego to służy ? :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 by sped to tak fsb jakie ma pamięć np.3200 ma 200 jak masz płyte na166 to daj auto wtedy pamięci pujdą jak cała szyna i jest to wydajniejsze pomimo że pam .mogą więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Cytat Witam Mam w Biosie taką opcje Memory Frequency i moge wybrać: By spd 50% - 200% i Auto Może i ktoś powiedzieć do czego to służy ? :) Pozdrawiam. by spd -> pamięci pracują na ustawieniach jakie zostały im fabrycznie przyznane 50% -> pamieci pracują z połową taktowania magistrali systemowej ( fsb) 200% -> ram działa dwa razy szybciej niż FSB Auto-> zależnie od fsb płyta ustawia automatycznie odpowiednio timingi dla pamięci na podstawie informacji zapisanych w spd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 no wlaśnie hipo super to opisal ja jeszcze zaspany byłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Żeby chodziły ruwno z fsb to trezba na 100% ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawal_elementu Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 OK Dzięki Wam, Pamieć mam 3200, FSB 200 to ustawienie spd lub auto jest takie same ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Teoretycznie tak, jednak w praktyce różnie bywa z tym, wszystko zależy od pamieci a konkretnie od poprawnosci zapisu ustawień w SPD. Widać to na przykładzie testu na THG gdzie niektóre pamieci mają błędy w SPD i trzeba je ręcznie konfigurować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...