Grzesieq Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mam płytke Shuttle AV18 z Biosem Award Modular AV18S30H i Celerona 900. Chce go podkrecić. Wchodze do Biosu, daje "Advenced....." ale nigdzie nie ma opcji System Performance! Jest opcja Ram timing by SPD. Ale o CPU ni hu hu :( . Co robić? I czy ja naprade nie mogę podkręcić CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 imo MOze aktualizacja biosu pomorze a jak nie to po staremu szukac zworki i heja up procka :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Czy aktualizacja BIOS-u jest napewno bezpieczna. Słyszałen, że gdyby podczas przeprowadzania aktualizacji zabraklo prądu musialbym wymieniać płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Nie, wystarczy, że pojechałbyś do serwisu i tam wgrali by Ci odpowiedni bios programatorem. To oczywiście trochę kosztuje, ale nie tyle co nowa płyta. Opcje overclockerskie nie muszą być w dziale "advanced...". Przejżyj dobrze cały bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 He, he. Ja juz ze swoja płytką po serwisach nie będe jezdził. Na razie zbieram kaske na cos lepszego. Opcje overclockerskie nie muszą być w dziale "advanced...". Przejżyj dobrze cały bios. Na przykład gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 U mnie np. we "frequency/voltage control", ale nazwa zależy od biosu i producenta płyty. Jak nie ma opcji do overclockingu, to nie ma, a jak nie umiesz ich wyszukać w biosie, to nie bierz się za podkręcanie. Zresztą @ już Ci podpowiedział, że fsb reguluje się na tej płycie zworkami, a nie z poziomu biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 dzieki, ale mam jeszcze pytanie do @. Jak sądzisz, czy na mojej płycie pójdzie Celeron Tualatin 1,4GHz z L2 256? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Czy mi się zdaje, czy w tabelce pod tym linkiem jest błąd? Wynika z niej, że AV18E (na 694X) obsługuje celerony tualatin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 P III tualatin - zgadza się, jest nein, ale: FCPGA2 Celeron ab 1000A (czyli tualatin) - ja. Zaznaczam, że chodzi mi o AV18E na 694X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesieq Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 sprawdzilem dokladnie. mam mobo AV18e2. aha , podkrecilem procka do 1034.80 fsb 115 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 @ - intel coś dziwnie podaje specyfikację procków, bo FCPGA2 mają też niektóre celerony na northwoodzie (może jest inna nazwa kodowa celeronów, ale ja jej nie znam - chodzi o te 2GHz i wyżej). Z tego co wiem FCPGA2 oznaczało procek na jądrze tualatin. Tak oznaczone płyty były "tualatin ready", bo rozpoznawały procka i wybierały odpowiedni schemat zasilania. W tej tabelce raczej musi być błąd, bo z tego co wiem jedyne płyty na via, które obsługują tualatiny bazują na 694t. Grzesieq - chyba zmiana na tualatina nie ma sensu biorąc pod uwagę ceny tych procków. Ciesz się swoim po oc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...