Skocz do zawartości
emge

nowy bios do Soltka 75-DRV5 czy dziala?

Rekomendowane odpowiedzi

Pod żadnym pozorem niech nikt nie uaktualnia biosu J1 od płyty SL-75DRV5-E na SL-75DRV5 NIE DZIAŁA sprawdzone :twisted:  :twisted:

ale to jest bios 1.4 do SL-75DRV5

Wiem ale ja wczoraj ściągnąłem ten J1 i teraz kombinuje programator do flasha tego 1.4 wczoraj jeszcze nie było, a szkoda bo nie miał bym kłopotu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios niestety nie działa. Miałem kupić Abita i żałuje ,że tego nie zrobiłem... Bardzo zawiodłem się na Solteku. Miałem KV2-x, KAV, DRV2 i nie miałem na co narzekać!!!! A tutaj jedna wielka lipa. Aha nie wiecie może czemu Drv2 śmigała na 166 a to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie chce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie do Solteka maila że macie Athlona XP 2700+ i jak go wsadzicie to tylko post i wisi ! Napiszcie, że macie najnowszy bios - 1.4 i że dźwigaliście napięcie !

Tylko napiszcie, ze jestescie z USA(nie uwierza, ze w polsce sa takie athlony :lol: ) albo jeszcze lepiej Iraku to sie przestrasza :D (.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wiecej

u mnie AMD XP 1600+ na starym biosie rev 1.3 plyta zdazyla wstac zanim sie zawiesila ale mialem chociaz ta przyjemnosc zobaczenia XP 2100+

a nowy rev 1.4? shit czyli kupa nic nie budzi sie do zycia

ale nawet nie wiecie jak jestem zadowolony...

...bo juz znalazlem kupca na moja plyte :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soltek udostepnil w koncu nowy rev biosu 1.4

podobno ma to poprawic dzialanie fsb.166

soltek szybko wycofal ze swojej strony bios 1.4 w tej chwili dostepny jest juz w wersji 1.5

czy juz dziala? czy ktos zdazyl juz odpalic swoja plyte na nowym rev.?

prosze o wszelkie informacje dot. dzialania plyty z tym nowym biosem

thx, moze w koncu soś ruszy tego S(hit)OLTKA 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soltek udostepnil w koncu nowy rev biosu 1.4

podobno ma to poprawic dzialanie fsb.166

soltek szybko wycofal ze swojej strony bios 1.4 w tej chwili dostepny jest juz w wersji 1.5

czy juz dziala? czy ktos zdazyl juz odpalic swoja plyte na nowym rev.?

prosze o wszelkie informacje dot. dzialania plyty z tym nowym biosem

thx, moze w koncu soś ruszy tego S(hit)OLTKA 8)

U mnie po odpaleniu płyty z nowym biosem 1.5 nic nie działało, tzn. pulpit windowsa zamienił się w czarny ekran z jakimiś dziwnymi znaczkami i zawieszał się system. Szybko wróciłem do poprzedniej wersji biosa 1.3 i jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez cos takiego.. pulpit sie nie pojawil.. ale usuniecie sterow do grafy (tryb awaryjny) i zainstalowanie od nowa pomoglo.

Wlasnie pozyczylem duraka 950 (moj athlon ciagle nie odblokowany.. czekam na klej z 4maxa) i zara bede probowal czy pociagnie na 166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo było u mnie - śmierć Win XP po wgraniu nowego biosu.

Direct 3d wogóle nie chciał chodzić, cokolwiek odpalałem pod tym API to zwis.

Open GL chodził bez zarzutu.

O dziwo powyżse problemy nie występowały pod Win98 SE.

Wróciłem do wersji biosu T1.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak... :)

Komp odpalil sie.. mnoznik 5, fsb 166... no ale zwiecha przy ladowania windozy... i przy instalacji po jakis 2 min to samo.. napiecie na procu 1,85.. pamieci mam kingston pc2700 na kosciach samsunga z napieciem standard.. i wszystkie timingi na min...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie bylo tak:

Zmienilem biosik na T1,5, uruchamiam 3d Mark, a tu zaskoczenie ~6900 pkt. 8O pomyslalem ze mze to ma zwiazek z biosem, zmienilem na T1,2, i odrazu mialem ~9000, wiec ten nowy bios to chala, spowalnia wydajnosc 3D. Ciagnac powyzej 150, nieciagnolem, wiec niewiem czy sie da przebic te bariere.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam glupie pytanko :P

Jak wgrac ten BIOS !!

Jak zrobic ta bootowalna dyskietke ??

A jak cos pojdzie nie tak czy zresetowanie CMOSu pomoze i powroce do domyslnego BIOSu ??

Tylko sie nie smiejcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich.

Napisalem do Solteka na temat nowego biosu (T1.5) ze jest niestabilny, a takze zapytalem sie ich co mysla o podnoszeniu FSB powyzej 150, oto co mi odpowiedzieli:

"Second, the PCI divider is 1/4(about 37 MHz) when the FSB is 150 MHz, so the system will become very instable compared to its default 33 MHz.

Thank you!", cos mi sie wydaje, ze chyba nic niezrobia z tym!!!, a co do nowego biosu, to mi przyslali na maila nowy bios, ktory przetestowalem i chodzi idealnie niema zadnych problemow czy niestabilnosci, niestety nieprobowalem na nim plyty ciagnac na 150+, wiec sie niewypowiem.

Jezeli ktos by chcial wyprubowac nowy bios, to prosze wyslac maila do mnie a odesle nowy biosik.

pozdrawiam

toki@skr.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...