emge Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 soltek udostepnil w koncu nowy rev biosu 1.4 podobno ma to poprawic dzialanie fsb.166 czy ktos ma juz doswiadczenia jak to chodzi?? p.s. :?: dlaczego ten sam moj post spadl z forum :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Ahhhh w koncu nowy biosik :twisted: jednak dotrzymali słowa, tylko ciekawe jak ma się FSB 166 mhz ? Oto opis Biosu ze strony solteka "Support AMD Athlon-XP 2400+, 2600+, 2700+." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Pod żadnym pozorem niech nikt nie uaktualnia biosu J1 od płyty SL-75DRV5-E na SL-75DRV5 NIE DZIAŁA sprawdzone :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Pod żadnym pozorem niech nikt nie uaktualnia biosu J1 od płyty SL-75DRV5-E na SL-75DRV5 NIE DZIAŁA sprawdzone :twisted: :twisted: ale to jest bios 1.4 do SL-75DRV5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Pod żadnym pozorem niech nikt nie uaktualnia biosu J1 od płyty SL-75DRV5-E na SL-75DRV5 NIE DZIAŁA sprawdzone :twisted: :twisted: ale to jest bios 1.4 do SL-75DRV5 Wiem ale ja wczoraj ściągnąłem ten J1 i teraz kombinuje programator do flasha tego 1.4 wczoraj jeszcze nie było, a szkoda bo nie miał bym kłopotu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jednak Soltek to mega shit.... nic się nie zmieniło - jak 166 nie chodzi tak nie chodzi ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Tez wgralem biosik.. ale wg mnie dalej to samo... jak odblokuje proca i zmienie pamiatki na 2700 to sprobuje wtedy.. ale chyba raczej nic z tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Napiszcie do Solteka maila że macie Athlona XP 2700+ i jak go wsadzicie to tylko post i wisi ! Napiszcie, że macie najnowszy bios - 1.4 i że dźwigaliście napięcie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawis Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Bios niestety nie działa. Miałem kupić Abita i żałuje ,że tego nie zrobiłem... Bardzo zawiodłem się na Solteku. Miałem KV2-x, KAV, DRV2 i nie miałem na co narzekać!!!! A tutaj jedna wielka lipa. Aha nie wiecie może czemu Drv2 śmigała na 166 a to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie chce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Napiszcie do Solteka maila że macie Athlona XP 2700+ i jak go wsadzicie to tylko post i wisi ! Napiszcie, że macie najnowszy bios - 1.4 i że dźwigaliście napięcie !Tylko napiszcie, ze jestescie z USA(nie uwierza, ze w polsce sa takie athlony :lol: ) albo jeszcze lepiej Iraku to sie przestrasza :D (. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 powiem wiecej u mnie AMD XP 1600+ na starym biosie rev 1.3 plyta zdazyla wstac zanim sie zawiesila ale mialem chociaz ta przyjemnosc zobaczenia XP 2100+ a nowy rev 1.4? shit czyli kupa nic nie budzi sie do zycia ale nawet nie wiecie jak jestem zadowolony... ...bo juz znalazlem kupca na moja plyte :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 soltek udostepnil w koncu nowy rev biosu 1.4 podobno ma to poprawic dzialanie fsb.166 soltek szybko wycofal ze swojej strony bios 1.4 w tej chwili dostepny jest juz w wersji 1.5 czy juz dziala? czy ktos zdazyl juz odpalic swoja plyte na nowym rev.? prosze o wszelkie informacje dot. dzialania plyty z tym nowym biosem thx, moze w koncu soś ruszy tego S(hit)OLTKA 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 soltek udostepnil w koncu nowy rev biosu 1.4 podobno ma to poprawic dzialanie fsb.166 soltek szybko wycofal ze swojej strony bios 1.4 w tej chwili dostepny jest juz w wersji 1.5 czy juz dziala? czy ktos zdazyl juz odpalic swoja plyte na nowym rev.? prosze o wszelkie informacje dot. dzialania plyty z tym nowym biosem thx, moze w koncu soś ruszy tego S(hit)OLTKA 8) U mnie po odpaleniu płyty z nowym biosem 1.5 nic nie działało, tzn. pulpit windowsa zamienił się w czarny ekran z jakimiś dziwnymi znaczkami i zawieszał się system. Szybko wróciłem do poprzedniej wersji biosa 1.3 i jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 u mnie tez cos takiego.. pulpit sie nie pojawil.. ale usuniecie sterow do grafy (tryb awaryjny) i zainstalowanie od nowa pomoglo. Wlasnie pozyczylem duraka 950 (moj athlon ciagle nie odblokowany.. czekam na klej z 4maxa) i zara bede probowal czy pociagnie na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 To samo było u mnie - śmierć Win XP po wgraniu nowego biosu. Direct 3d wogóle nie chciał chodzić, cokolwiek odpalałem pod tym API to zwis. Open GL chodził bez zarzutu. O dziwo powyżse problemy nie występowały pod Win98 SE. Wróciłem do wersji biosu T1.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 A u mnie wszystko działa tylko teraz pytanie jak sprawdzić czy będzie działał na FSB 166 mam Athlona z odblokowanym mnożnikiem może ktoś doradzi jak to zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 No wiec tak... :) Komp odpalil sie.. mnoznik 5, fsb 166... no ale zwiecha przy ladowania windozy... i przy instalacji po jakis 2 min to samo.. napiecie na procu 1,85.. pamieci mam kingston pc2700 na kosciach samsunga z napieciem standard.. i wszystkie timingi na min... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Soltek se w kulki leci ! :cry: Dlatego zmieniam MOBO ! :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Umnie bylo tak: Zmienilem biosik na T1,5, uruchamiam 3d Mark, a tu zaskoczenie ~6900 pkt. 8O pomyslalem ze mze to ma zwiazek z biosem, zmienilem na T1,2, i odrazu mialem ~9000, wiec ten nowy bios to chala, spowalnia wydajnosc 3D. Ciagnac powyzej 150, nieciagnolem, wiec niewiem czy sie da przebic te bariere. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Mam glupie pytanko :P Jak wgrac ten BIOS !! Jak zrobic ta bootowalna dyskietke ?? A jak cos pojdzie nie tak czy zresetowanie CMOSu pomoze i powroce do domyslnego BIOSu ?? Tylko sie nie smiejcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazik Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 amdek poszukaj troche na sieci materialow na ten temat jest od groma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Poszukalbym gdybym nie mial modemu :( Wiec powiedzcie :) Jak mozecie i umiecie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Poszukalbym gdybym nie mial modemu :( Wiec powiedzcie :) Jak mozecie i umiecie :) jak chcesz to zerknij tu http://www.bios.pnet.pl/ do zakladki UPGRADE najlepiej sciagnij Sobie ta strone i przegladaj OFFLINE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Witam serdecznie wszystkich. Napisalem do Solteka na temat nowego biosu (T1.5) ze jest niestabilny, a takze zapytalem sie ich co mysla o podnoszeniu FSB powyzej 150, oto co mi odpowiedzieli: "Second, the PCI divider is 1/4(about 37 MHz) when the FSB is 150 MHz, so the system will become very instable compared to its default 33 MHz. Thank you!", cos mi sie wydaje, ze chyba nic niezrobia z tym!!!, a co do nowego biosu, to mi przyslali na maila nowy bios, ktory przetestowalem i chodzi idealnie niema zadnych problemow czy niestabilnosci, niestety nieprobowalem na nim plyty ciagnac na 150+, wiec sie niewypowiem. Jezeli ktos by chcial wyprubowac nowy bios, to prosze wyslac maila do mnie a odesle nowy biosik. pozdrawiam toki@skr.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...