Robi Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mam problem z dopaleniem Bartona 2600 na FSB 200 Mhz. Mam płytę Epoxa 8rda3+ i pamięci Twinmos 3200 w Dualu ale nie chodzi na więcej niż 190 Mhz. Próbowałem już wszystkiego. Napięcie na procku dałem na 1,85V, pamięci na 2,9V, timingi zmniejszone do 11, 4 ,4, 2,5. I nic zaraz się zawiesza już w biosie. Co zrobić bo przecież powinien się rasować bez niczego na tej płycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 prawdz na jednej kosci ... a potem na 2 moze ktoras jest jakas lewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mam problem z dopaleniem Bartona 2600 na FSB 200 Mhz. Mam płytę Epoxa 8rda3+ i pamięci Twinmos 3200 w Dualu ale nie chodzi na więcej niż 190 Mhz. Próbowałem już wszystkiego. Napięcie na procku dałem na 1,85V, pamięci na 2,9V, timingi zmniejszone do 11, 4 ,4, 2,5. I nic zaraz się zawiesza już w biosie. Co zrobić bo przecież powinien się rasować bez niczego na tej płycie... z procem to loteria. może masz takiego który na FSB 200 nie poleci ? zostaje ci dobre chłodzenie i VCore w okolicach 2 V może też jest to wina zasilacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 prawdz na jednej kosci ... a potem na 2 moze ktoras jest jakas lewaJak najbardziej, albo posadź tak pamiątki, aby nie chodziły w dualu. Wroć z napięciami do default, sprawdź do ilu dojdziesz bez podbijania napięcia, dopiero zwiększ vcore i dalej. Spróbuj też dać CL3 - nowe Twinmosy to już nie to samo co kiedyś :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...