missio007 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Witam! Posiadam pamięć GEIL 256MB. Na magistrali 240MHz i napięciu 2.75V pracuje stabilnie. Na magistrali 251MHz komp nie startował. Ustawiłem częstotliwosć pamieci na auto i BIOS ustawił na 266 (efektywna) :/ Procek miał 3.51GHz, ale pamięć 266... Timingi pamieci ustawione mam na: 6-3-3 Czy ktoś może mi doradzić, w jaki sposób mókłbym wycisnać z pamieci te 251MHz, bo procek na 3.51GHz pracuje stabilnie i nie chciałbym nie wykorzystać takiego potencjału procka? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 1. jakie predkosc masz tych pamiatek 266 300 400 mh ? 2. przy 251 mh wez napiecie 2.9 v powinno dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
missio007 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
missio007 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 400MHz wziąłem, ale komp sie powiecił przy wykrywaniu dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 jaki masz dzielnik ram/ fsb ? 2 do 1 ? jezeli przy wykrywaniu dyskow to nie ram Ci wysiada tylko dyski ! albo mostek polnocny ! ostroznie z tym bo mozesz dysk zjarac nie znam sie na tym jakos dobrze ale jezeli twoj chipset nie ma blokady fsb/agp/pci/dyski to raczej nie dawalbym mu takich duzych fsb tylko zmienil dzielniki fsb do ram zmniejszajac fsb a zwiekszajac dzielniki tak aby ram mial wiece mh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
missio007 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 mój chipset ma blokadę agp/pci (66/33) dyski to przecież idą pod kontroler ide, który jest podłaczony pod magistralę pci :wink: jest problem, bo właśnie nie mogę znaleźć dzielnika :? komp zawiesił sie jak zaczęły się pojawiać komunikaty POST od BIOSu, że wykrył dysk (komunikat nie pojawił się cały), wiec to chyba ram nie wytrzymał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Na 100% gdzies się w biosie przestawia dzielnik fsb/ram wiec dobrze poszukaj, mogą to być wartości liczbkowe, procentowe. Jak mozesz to podnieś wyżej napięcie na pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
missio007 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 podniosłem już do 2.75V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...