Gosu Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Wiatm.Zakupilem dwa coolery do obudowy i jeden zamowcowałem pod zasialczem tak ażeby wydmuchiwał gorace powetrze z komputera na zewnatrz drógi zaś z boku obudowy gdze mam miejsce na niego,ażeby wsysał chłodne powetrze z zewnątrz.I moje pytanie brzmi -czy łopatki wiatraczka mają byc skierowane do wewnatrz obudowy czy do zewnątrz aby uzyskać jak najwydajejszy przepływ powetrza.Bo obecnie mam zamontowany do zewnatrz i chyba on wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e to powetrze zamiast je wdmuchiwać.Gdybym skierował przodem do wewnatrz obudowy (tak zeby łozysko i lopatki skierowane były na podzesppoły kompa w budzie)to czy nie mial bym wtedy lepszego efektu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Eh :) dziwne pytanie ... Włącz komputer, przystaw rękę do wiatraczka - jeśli na Ciebie dmucha to tą strone wiatraczka gdzie dmucha ustaw do wewnątrz komputera i przymocuj. Apropos lepszego efektu, będziesz miał lepszy efekt bo w końcu 1 wentyl wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze a 2 (plus zasilacz) wysysa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...