Skocz do zawartości
postal1

czy huntkey LW-7250 (250W) wytrzyma ? prosba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanko

obecnie moj config to chaintech 7vjl + duron 1800 (nie kręcony) + 256ddr 333mhz + gf4mx400 (64ddr) + wd400jb + cdrw liteon 24x + cdrom 40x a wszystko to na HuntKey LW-7250 (250W)

wszystkie dodatkowe wentyle odłączyłem żeby było ciszej bo procek i tak jest chłodny i wszystko dziala bez zarzutu ale...

raz podłączyłem katode i komp po ok. 10min padł (konkretnie zasilacz) wszystko siadło a potem był problem z włączeniem (diody sie paliły ale monitor czarny - dysk nie startował itd) po odłączeniu wszystkich napędów i odczekaniu ok 5min komp wstał a potem po podłączeniu też działa (bez katody). Podejrzewam więc ze zasiłka nie wytrzymała zestawu ale nie mam pewności, mozliwe ze katoda walnięta :roll:

Planuje w najbliższym czasie przesiadke na gf4ti i z tego co wiem to to jest raptem 5W różnicy w poborze prądu (dodatkowo moge odłączyć cdrom bo i tak nie używam w sumie) - pytanko więc brzmi :

czy zostawiać ten zasilacz do gf4ti + reszta czy najpierw kupić zasiłke a karte potem ??

zastanawiam sie na chieftec`iem HPC-360-302DF ale to wydatek 200pln i karta pójdzie na dalszy plan - nie wiem więc co zrobić :(

pzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi