postal1 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 witam mam pytanko obecnie moj config to chaintech 7vjl + duron 1800 (nie kręcony) + 256ddr 333mhz + gf4mx400 (64ddr) + wd400jb + cdrw liteon 24x + cdrom 40x a wszystko to na HuntKey LW-7250 (250W) wszystkie dodatkowe wentyle odłączyłem żeby było ciszej bo procek i tak jest chłodny i wszystko dziala bez zarzutu ale... raz podłączyłem katode i komp po ok. 10min padł (konkretnie zasilacz) wszystko siadło a potem był problem z włączeniem (diody sie paliły ale monitor czarny - dysk nie startował itd) po odłączeniu wszystkich napędów i odczekaniu ok 5min komp wstał a potem po podłączeniu też działa (bez katody). Podejrzewam więc ze zasiłka nie wytrzymała zestawu ale nie mam pewności, mozliwe ze katoda walnięta :roll: Planuje w najbliższym czasie przesiadke na gf4ti i z tego co wiem to to jest raptem 5W różnicy w poborze prądu (dodatkowo moge odłączyć cdrom bo i tak nie używam w sumie) - pytanko więc brzmi : czy zostawiać ten zasilacz do gf4ti + reszta czy najpierw kupić zasiłke a karte potem ?? zastanawiam sie na chieftec`iem HPC-360-302DF ale to wydatek 200pln i karta pójdzie na dalszy plan - nie wiem więc co zrobić :( pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Jeżeli nawet masz po odłączeniu CD-Romu te parę watów rezerwy to i tak bym nie ryzykował. A 5 watów różnicy w poborze mocy tych grafik to bym sobie między bajki włożył. Zmień zasilacz zanim zmienisz grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 dobra - to teraz pytanko juz takie bardziej upierdliwe! Mam na zasiłke 200pln - znajde w tej cenie coś lepszego niż ten chieftec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 dobra - to teraz pytanko juz takie bardziej upierdliwe! Mam na zasiłke 200pln - znajde w tej cenie coś lepszego niż ten chieftec ?nie znajdziesz chief jak za ta cene rewelacja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...