Skocz do zawartości
Gość molimo

co robić?? ( niebieski ekran )

Rekomendowane odpowiedzi

cze jestem tu nowy i mam cały czas problem z kompem jedne i ten sam. przy domyślych ustawieniach 166x11,5 w kopmie pojawia mi się niebieski ekran. byłem w serwisie wymienili prawie wszstko czyli procek pamięć zasilać i kartę grafiki i nic nie pomogło. reinstalka systemu też nic nie pomogła. kupilem płytę abit an7 w czerwcu i błąd mi się pojaiwiał i później wymieniłem ją w lipcu i to samo ( abit an7 ). podkręcony też mi nie idzie tylko muszę pracować na 133x11,5 :( ( mam batona ) czy to moze być przyczyna dysku albo znowu uszkodzonej płyty ?? proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim DOKLADNA konfiguracje komputera oraz co ma znaczyc "niebieski ekran" bo jest ich sporo w systemie i w Windowsie wiec nie bardzo wiem o co moze chodzic... Poza tym - sproboj zmienic gniazdko do ktorego jest podpiety komputer ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie to athlon 2600 XP barton, 512 DDR 333mhz no name cl 2-3-3-3-6 radeon 9600 ( 369/441 ) abit AN7 , SB Live 5.1 , , zasilacz ropla(?)LPD9 250W , pentagram freezone QC-80 Cu. a w błędzie końcówki pojawiają się różne ( 8E, 50, 24, A )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko sprawdziłem oprócz płyty dlatego chyba sądzę że to jest jej przyczyna i nie wiem czy nie zmienić na jakiegos asusa tyllko jakiego ? ktoś ma propozycje ( do 500 zł ) :) może troszkę być droższy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchaj, widze ze tak jest bez sensu.Weź kompa do kumpla i pokoleji sprzwdzajcie części.Weź jego płyte główną wsadź do siebie i testuj.Potem ty swojego procka,pamieći,grafe do niego i sprawdzajcie.Bo juz niewiem co moze być.tak na wszelki wypadek moze przetestuj dysk od wirusów :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi