Gość molimo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 cze jestem tu nowy i mam cały czas problem z kompem jedne i ten sam. przy domyślych ustawieniach 166x11,5 w kopmie pojawia mi się niebieski ekran. byłem w serwisie wymienili prawie wszstko czyli procek pamięć zasilać i kartę grafiki i nic nie pomogło. reinstalka systemu też nic nie pomogła. kupilem płytę abit an7 w czerwcu i błąd mi się pojaiwiał i później wymieniłem ją w lipcu i to samo ( abit an7 ). podkręcony też mi nie idzie tylko muszę pracować na 133x11,5 :( ( mam batona ) czy to moze być przyczyna dysku albo znowu uszkodzonej płyty ?? proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Napisz dokładnie konfigurację komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Przede wszystkim DOKLADNA konfiguracje komputera oraz co ma znaczyc "niebieski ekran" bo jest ich sporo w systemie i w Windowsie wiec nie bardzo wiem o co moze chodzic... Poza tym - sproboj zmienic gniazdko do ktorego jest podpiety komputer ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 dokładnie to athlon 2600 XP barton, 512 DDR 333mhz no name cl 2-3-3-3-6 radeon 9600 ( 369/441 ) abit AN7 , SB Live 5.1 , , zasilacz ropla(?)LPD9 250W , pentagram freezone QC-80 Cu. a w błędzie końcówki pojawiają się różne ( 8E, 50, 24, A ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 , , zasilacz ropla LPD9 250W ( 8E, 50, 24, A ) No i masz rozwiazanie, sprobuj z lepszym zasilaczem bo to jest gufno nie zasilacz i to jeszcze do takiej konfiguracji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 no dobra to się zobaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Bież zasilacz 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zasilacz to moe byc przyczyna - sprawdz jakis innny ;] A jesli nie on to moze ramy nie wyrabiaja timingoof ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zasilacz do wymiany swoją drogą, ale warto też wyjąć live'a i sprawdzić czy jest poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 warto też wyjąć live'a i sprawdzić czy jest poprawa. pierwsze slysze taką teorie, co ma live do tego bo zamierzam kupić :?: Moim zdaniem zasilacz nie wyrabia i timingi za ostre jak na noname Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Bież zasilacz 350W.tylko przypadkiem nie takiej samej firmy co masz teraz http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=30&...6466a6a994e28e9 sprawdz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Live potrafi być konfliktowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 wszystko sprawdziłem oprócz płyty dlatego chyba sądzę że to jest jej przyczyna i nie wiem czy nie zmienić na jakiegos asusa tyllko jakiego ? ktoś ma propozycje ( do 500 zł ) :) może troszkę być droższy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 no to moze cos ci sie tam przegrzewa jak na 133 dziala sb czy jakies uklady zasilania ... moze cooler jakos nie fortunnie zakladasz i Ci sie procek przegrzewa porzycz od kumpla jakiegos na normala zapinke .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 napisz tylko na jakim innym zasilaczu testowałeś.Podaj temperature procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 na początku testowalem na box i też to samo. a zasilacz wymieniłem na chieftec 360W i to samo. wyjełem sb sprawdziłem i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 a temperature mam 38C normalnie a na box miałem 44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 słuchaj, widze ze tak jest bez sensu.Weź kompa do kumpla i pokoleji sprzwdzajcie części.Weź jego płyte główną wsadź do siebie i testuj.Potem ty swojego procka,pamieći,grafe do niego i sprawdzajcie.Bo juz niewiem co moze być.tak na wszelki wypadek moze przetestuj dysk od wirusów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 SPRAWDZ PIERWSZA PLYTE BO KUMPEL MIAL PODOBNY PROBLEM C I TO WLASNIE PLYTA BYLA WALNIETA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...