calvis Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Tytanowy? Już prędzej z jakiegoś stopu, tytan będzie tu chyba zbyt miękki i podatny na wyginanie. Zrobiłem właśnie pierwszy wytrych - z miękkiego drucika o średnicy 1,2mm. Co prawda jest troszkę za gruby i nie mogę manipulować ostatnią zapadką (0,9-0,8 mm byłoby w sam raz), ale po 10-krotnym zahartowaniu jest już wystarczająco twardy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 @bruce: a Ty otworzyłeś tego Yeti'ego? Ja mam taki co sie troche przycina :D ale nie wiem do konca o co chodzi z tą żyletką ;] jak ją trzeba wkładać? z tej strony gdzie są te bolczyki ale jak? i po co(żeby zablokowac bolce?) ?? Coś już kapuje :) tylko że mi tam żyletka nawet chyba nie wejdzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Wejść wejdzie, ale bardzo trudno nią manipulować, zwłaszcza jak zamek ma takie perfidne nacięcia po bokach :| Dlatego chyba będę używał wytrychów, których sposób wykonania zaprezentowano w tym e-booku... Pieprzone nacięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 z tym tytanem to przyznaje ze tak palnolem, sa bardzo twarde stopy..... Patrzylem na ten temat bardizej pod kontem zlodzieja/wlaman, niz slusarza :). jak to jest,zlodzieje raczej łomem przelamuja zasowy zamkow, albo wybijaja mlotkiem porzadnym zamek hmm ? raczej nikt nie bawi sie w wytrychy ? z tym tytanem to przyznaje ze tak palnolem, sa bardzo twarde stopy..... Patrzylem na ten temat bardizej pod kontem zlodzieja/wlaman, niz slusarza :). jak to jest,zlodzieje raczej łomem przelamuja zasowy zamkow, albo wybijaja mlotkiem porzadnym zamek hmm ? raczej nikt nie bawi sie w wytrychy ? z tym tytanem to przyznaje ze tak palnolem, sa bardzo twarde stopy..... Patrzylem na ten temat bardizej pod kontem zlodzieja/wlaman, niz slusarza :). jak to jest,zlodzieje raczej łomem przelamuja zasowy zamkow, albo wybijaja mlotkiem porzadnym zamek hmm ? raczej nikt nie bawi sie w wytrychy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 rs to z dzwignia bez problemu tylko trzeba miec taki klucz twardy zeby zerwac 5 mosieznych zabkow jutro sie wezme za tlumaczenie tego i bede sprzedawal na allegro jako poradnik slusarza :D za 10zl sztuka :lol: ja narazie skupilem sie na cwiczeniach z tego opisu muse wyrobic sobie wyczucie w palcach i poprawic sluch. doszedlem do wniosku ze moj wytrych jest do pupy i musze nowy zrobic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 rs to z dzwignia bez problemu tylko trzeba miec taki klucz twardy zeby zerwac 5 mosieznych zabkow jutro sie wezme za tlumaczenie tego i bede sprzedawal na allegro jako poradnik slusarza :D za 10zl sztuka :lol: ja narazie skupilem sie na cwiczeniach z tego opisu muse wyrobic sobie wyczucie w palcach i poprawic sluch. doszedlem do wniosku ze moj wytrych jest do pupy i musze nowy zrobic :P milutko ze tlumaczysz ale moze dla kolegow z forum za free udostepnisz ? :> jesli ktos jakis zamek otworzy czy wytrych zrobi prosze o zdjecia i opis :) P.S. nie piszcie o zlodziejstwie itp to nie jest tematem tego topicu, bo moga bloknac temacik.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Arnie żartował z tym "Poradnikiem Ślusarza" :P (prawdaaa?). Ja zrobiłem jeden, ale się do użytku nie nadaje pzez te nacięcia na bokach keyway (tego czegoś, gdzie się klucz wkłada), nie mogę nim manipulować ostatnimi zapadkami, a i z pierwszymi są problemy... Trzeba kupić jakiś cieńszy drucik stalowy, a potem go zahartować, wtedy będzie się nadawał do użytku :) Na razie wygląda tak: Lutowane cyną, hartowane na kuchence gazowej, drut stalowy :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixthx Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) TUTAJ jest troszke o tym. ale tylko troszke bo reszte sprzedaja :-| Edytowane 3 Września 2005 przez fenixthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Fajny temat sobie znalezliscie :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 lol ? ja pamietam ten temat ale on inaczej wygladal bylo wiecej odpowiedzi, teraz jakis okrojony jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) oj bardzo okrojony. a ja gdzies zgubilem to howto co tu bylo :( kto okrojil temat? otwieranie zamokow bez klucza jest legalne. jak sie temat nie podobal to trzeba bylo zamknac odrzu jak powstal a nie rok pozniej cenzurowac :F jak ktos ma to how-to prosze o kontakt Edytowane 3 Września 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 tez szukam tego PDF-a jak ktos ma to prosze o kontakt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Po co do cholery komu wytrych? Smierdzi tu jakas cholerna fuszerka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 tu miala byc gupia wypowiedz ;] Skoro chcecie zoztac slusarzami to od tego jest zawodowka/technikum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 tu miala byc gupia wypowiedz ;] Skoro chcecie zoztac slusarzami to od tego jest zawodowka/technikum :P 1630988[/snapback] A mzoe oni chca byc siusiarzami? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 nie, ja chce otwierac zamki zeby kluczy do domu nie nosic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Nie zamykaj drzwi, nie bedzesz nosil wtedy nic, co bedzie krepowalo twoje kocie ruchy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jak nie bedziesz nosil klucza ro i tak musisz nosic wytrych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 zamiast 4 kluczy bede nosil jeden wytrych [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 kiedyś niechcący to znalazłem na DC++ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Illegal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 stare i nie dziala na nowych zamkach. chyba ze masz cos z luzami 0.5mm to wtedy wsadzisz ta blaszke. nowsze zamki tylko wytrychem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 kurna co chwilka sie ktoś pyta czy legalne :|. ktoś napisał gdzieś, że chałupy bedzie obrabiał?? Zresztą, pokazane tutaj zamki to najprostsze typy(akurat dla nowicjuszy :P), teraz większość domków ma gerde nie do przebicia :D a nie jakies zamki "yeti" :D.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 po 1 to jak ktos bedzie chcial wejsc do chłupy to wejdzie oknem a nie drzwiami bo latwiej :D no chyba że ktoś mieszka w bloku ;] po 2 nikt normalny nie zamyka drzwi na jeden zamek typu "YETI" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Kurde, wcięło pierwsze posty... To nie ja założyłem temat :] Był tu taki fajny poradnik. Może chociaż to będzie jego namiastką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixthx Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 jak wlacze to: RXML parse error: This tag doesn't handle content. | <picture alt=" [Chapter 1]" src="left"> | <spider> :/ :/ :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) u mnie w klasie prawie każdy chłopak nosi 'podręczny zestaw otwieracza :D, przez wakacje sie zaopatrzyliśmy bo ciągle ginęły klucze od szatni, a tu po wakacjach zonk, przerobili sztanie na 'żetonową' :| do kłódek wystarczają dwie blszaki z haczykiem na końcu, albo mały młotek ;) Edytowane 4 Września 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixthx Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 zapodaj zdjecia wytrychow hinco. lockpicking to nie glopia zecz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 http://www.capricorn.org/~akira/home/lockpick/mitlg-a4.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...