Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Dzieki pytanie niewiernego TOMASZA - CZY TRAFIAJA SIE KARTY Z PAMIECIAMI W "L" A MIMO TO 128 BIT ?? I czy któryś program narzedziowy jednoznacznie pokaże, czy szyna do pamieci jest 256 czy 128 bit ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Riva Tuner pokaze. Jeśli są w "L" to zawsze jest 256 BIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Dzieki pytanie niewiernego TOMASZA - CZY TRAFIAJA SIE KARTY Z PAMIECIAMI W "L" A MIMO TO 128 BIT ?? Fabrycznie nie. I czy któryś program narzedziowy jednoznacznie pokaże, czy szyna do pamieci jest 256 czy 128 bit ??RivaTuner. Wrześni@k mnie ubiegł :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Dzieki Radek 9800 SE Saphire w teczce, wygląda na 256 bit.. będę walczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 No więc karta już w kompie, chodzi bez problemu przed zmodowaniem Po zmodowaniu Omegami, na ekranie pojaiwają sie dwa podwójne pionowe rzędy kropek (w 1/3 i 2/3 ekranu) . Nie dostrzegłem ewidentnych artefaktów (a już kiedyś widziałem artefakty karty) ani przekłamań teklstur. czy oznacza to, ze karta nie da sie poprawnie podkręcić do PRO ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 raczej nie, chyba ze rzedy kropek spowodowane sa przegrzaniem (grafa gdzieje sie bardziej przy 8 potokach). Pusc cos co bedzie wialo na pamieci, jak problem nie zniknie no to sorry.. nie trafiles na 100% modowalny egzemplarz. BTW przeciez te rzedy kropek to sa wlasnie ewidentne arty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 OK. Wygląda na niemodowalna. Pytanie: jak bardzo wydajnośc 9600 Pro rózni się od 9800 SE 256 bit 325/290 bez moda ?? Do środy moge go zamienić i będę 100 zł do przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 No więc karta już w kompie, chodzi bez problemu przed zmodowaniem Po zmodowaniu Omegami, na ekranie pojaiwają sie dwa podwójne pionowe rzędy kropek (w 1/3 i 2/3 ekranu) . Nie dostrzegłem ewidentnych artefaktów (a już kiedyś widziałem artefakty karty) ani przekłamań teklstur. czy oznacza to, ze karta nie da sie poprawnie podkręcić do PRO ?? Masz na myśli dwie pionowe kolumny ułożone jakby z białych kwadratów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Nie , dwie podwójne pionowe kolumny w 1/3 i 2/3 szerokości ekrany z czarnych kwadracików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Hmm jeśli to badziewie pojawia się odrazu po softmodzie to raczej lipa z 8x1. Choć spróbuj jeszcze wyciągnąć i włożyć kartę ponownie do agp. I jeszcze jedno: usunąłeś stery z poprzedniej grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Tak, wywalilem, Driver cleanerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 To zrób jeszcze tak jak napisałem: wgraj omegi a jak pojawią się kolumny to wyciągnij i ponownie wsadź grafę. Dziwne ale sktkowało.... Miałem coś podobnego na jednej z moich poprzednich kart, mimo restartów efekt pozostawał ale to mi pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 tak po prostu ?? bez spluania przez lewe ramie itd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Tak, brzmi to trochę abstrakcyjnie ale inaczej tych pasów nie mogłem sie pozbyć. Pomogło zwykłe wyjęcie i ponowne włożenie karty. Nie wiem dlaczego, bo to jest w sumie bez sensu, ale za każdym razem pomagało, tymbardziej nie wiem czego to mogła być przyczyna. Xperty mają taką przypadłość, co Ci szkodzi spróbować, to 5 min roboty... ewentualnie możesz spróbowac w innym kompie. Jeśli to nie pomoże to lipa. Mam tylko nadzieję że mówimy o tym samym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Nie pomoglo. .. Moja karta to Saphire Odpalilem na chwiel Splinter Cella.. i tak z kolei paski są białe .. ale pojawiaja sie tylko przy widoku na wprost.. jeżeli widok jest z kata.. juz ich nie ma musze potestowac dalej dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...