Skocz do zawartości
sobo05

Radeon 9600 pro i wyjście telewizyjne :[

Rekomendowane odpowiedzi

no więc tak..pomóżcie mi bo zwariuje! kupiłem sobie radusia 9600 pro no i wszystko ekstra - karta luz nie narzekam . Chciałem odpalać jednak wszystko na TV bo jest dosyć duży 28 cali imyślałem żę będzie bomba no i zakupiłem 10 metrowy kabel svhs +mjack do SCART podłączam a tu opłakana jakość obrazu 8O próbowałem różnych ustawień ale nic mi to nie dało! zamiast tego teraz na monitorze mam ikony a na TV nie mam :evil: a jak przelacze na tv to na tv są ikony ale na monitorze nia ma:/:/ pierwsze pytanie..jak zrobić żeby i tu i tu były ikony :x drugie pytanie jak mam poprawić tą godną pożałowania jakość obrazu? :x no i po trzecie czy jest to zależne od tego że na radku 9600 mam wyjście svideo 9 pinowe?a kabel podłączyłem 5 pinowy :| odpowiedzcie szybko - błagam bo jestem bliski harakiri ;( z góry wielkie dzięki za odpowiedź!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka masz rozdzielczosc na monitorze? Jezeli wieksza niz 1024x768 to po prostu telewizor tego nie obejmie i obraz bedzie sie przewijal. Co do jakosci obrazu to nie wiem. Na moim radku 9800pro@XT ani nie bekne - wyglada zajefajnie...

Moze chodzi ci o rozmycie, bo co bys nie robil to na TV obraz bedzie rozmyty (chyba ze HDTV :) :) :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no aż taki tempak to ja nie jestem

próowałem na różnych rozdzielczośćiach i obraz mi sie jedynie zmniejszał/zwiększał i to tyle.A co do rozmycia to ja nie mam nic przeciwko niemu to wygląda wręcz jak naturalny antyaliasing ale tu chodzi o...wrrr no obraz nie tyle że jest rozmyty ale dziwacznie "pełza" :x piksele są strasznie no nie wiem..mienią sie kolorami :( i generalnie jakieś paski latają czasami i ja nie wiem czego to jest wina..napewno nie karty bo wyjście wiem że ma wypas (jak każdy radek) no i nie ustawień bo próbowałem każdych...teraz nachodzi mi na mysl jedno..telewizor ma w gruncie rzeczy dużo lepszą jakość wyświetlania niż monitor:| obsługuje dużo większe rozdzielczości no i..no co tu mówić dużo wystarczy że se dvd zapodam na tv i jest bomba!więc..myśle że to wina kabla:| teraz pytanie czy to przez to że jest 5 pinowy(a wejście w karcie jest na 9 pin) czy może jest zbyt długi?a może to poprostu tandeta:| lub..słyszałem że może to być wina przestarzałęgo biosu?:| sterowniki od karty mam najnowsze catalysty.Czekam na odp!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wszystkie piny sa uzywane w wyjsciu tv out radeona, u mnie tv out byl ok, ale mozna uzyskac duuuzo lepszy obraz. Wtedy nawet monitor nie jest potrzebny jak jest dobry telewizor ;) korzystajac z drugie wyjscia np. DVI->przelotka na VGA-->EURO(telewizor). takie RGB Out :) Mozna sobie zrobic taki kabelek. Jezeli ktos jest maniakiem jakosci to polecam :) http://ryoandr.free.fr/english.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi