sobo05 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 no więc tak..pomóżcie mi bo zwariuje! kupiłem sobie radusia 9600 pro no i wszystko ekstra - karta luz nie narzekam . Chciałem odpalać jednak wszystko na TV bo jest dosyć duży 28 cali imyślałem żę będzie bomba no i zakupiłem 10 metrowy kabel svhs +mjack do SCART podłączam a tu opłakana jakość obrazu 8O próbowałem różnych ustawień ale nic mi to nie dało! zamiast tego teraz na monitorze mam ikony a na TV nie mam :evil: a jak przelacze na tv to na tv są ikony ale na monitorze nia ma:/:/ pierwsze pytanie..jak zrobić żeby i tu i tu były ikony :x drugie pytanie jak mam poprawić tą godną pożałowania jakość obrazu? :x no i po trzecie czy jest to zależne od tego że na radku 9600 mam wyjście svideo 9 pinowe?a kabel podłączyłem 5 pinowy :| odpowiedzcie szybko - błagam bo jestem bliski harakiri ;( z góry wielkie dzięki za odpowiedź!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 A jaka masz rozdzielczosc na monitorze? Jezeli wieksza niz 1024x768 to po prostu telewizor tego nie obejmie i obraz bedzie sie przewijal. Co do jakosci obrazu to nie wiem. Na moim radku 9800pro@XT ani nie bekne - wyglada zajefajnie... Moze chodzi ci o rozmycie, bo co bys nie robil to na TV obraz bedzie rozmyty (chyba ze HDTV :) :) :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobo05 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 nie no aż taki tempak to ja nie jestem próowałem na różnych rozdzielczośćiach i obraz mi sie jedynie zmniejszał/zwiększał i to tyle.A co do rozmycia to ja nie mam nic przeciwko niemu to wygląda wręcz jak naturalny antyaliasing ale tu chodzi o...wrrr no obraz nie tyle że jest rozmyty ale dziwacznie "pełza" :x piksele są strasznie no nie wiem..mienią sie kolorami :( i generalnie jakieś paski latają czasami i ja nie wiem czego to jest wina..napewno nie karty bo wyjście wiem że ma wypas (jak każdy radek) no i nie ustawień bo próbowałem każdych...teraz nachodzi mi na mysl jedno..telewizor ma w gruncie rzeczy dużo lepszą jakość wyświetlania niż monitor:| obsługuje dużo większe rozdzielczości no i..no co tu mówić dużo wystarczy że se dvd zapodam na tv i jest bomba!więc..myśle że to wina kabla:| teraz pytanie czy to przez to że jest 5 pinowy(a wejście w karcie jest na 9 pin) czy może jest zbyt długi?a może to poprostu tandeta:| lub..słyszałem że może to być wina przestarzałęgo biosu?:| sterowniki od karty mam najnowsze catalysty.Czekam na odp!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
None Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 nie wszystkie piny sa uzywane w wyjsciu tv out radeona, u mnie tv out byl ok, ale mozna uzyskac duuuzo lepszy obraz. Wtedy nawet monitor nie jest potrzebny jak jest dobry telewizor ;) korzystajac z drugie wyjscia np. DVI->przelotka na VGA-->EURO(telewizor). takie RGB Out :) Mozna sobie zrobic taki kabelek. Jezeli ktos jest maniakiem jakosci to polecam :) http://ryoandr.free.fr/english.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...