Skocz do zawartości
ali26

mnoznik

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam taki problem mam plyte gl epoxa 8rda+ i procka 2000+ jak ustawie mnoznik na 13 czy na 15 to nie startuje mi windows , wczesniej mialem plyte asusa a7v8x i moglem bez problemu ustawiac mnoznik nawet do 17 i system wstawal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy masz tego samego procka?i cy jak ustawiałęś mnożnik na tamtej plycie,to zminialo się taktowanie procka?Na jendych płytach (nawet jak proc ma zblokowany mnożnik) komp wstaje,na drugich nie.Podaj serie proca bo pewnie masz zblokowany mnożnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam taki problem mam plyte gl epoxa 8rda+ i procka 2000+ jak ustawie mnoznik na 13 czy na 15  to nie startuje mi windows , wczesniej mialem plyte asusa a7v8x i  moglem bez problemu ustawiac mnoznik nawet do 17 i system  wstawal

a tego proca tez miales na asusie, moze kupiles nowego i ma zablokowany mnoznik????

a sproboj zmienic bios na najnowszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak chyba nic dziwnego z tego co wiem do >12.5 podtrzebna jest mobo z 5 bitowym kodowanie mnoznika epox tego nie ma !! ma 4 bity 5 bitów ma naprzyklad abit tego tutaj tak latwo nie przeskoczysz moze asus tez mial 5 nie wiem bo nie mialem jeszcze takiego mobo na epoxie masz mozliwosc zmiany mnoznika do 12.5 potem juz ne ne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi