t_harry Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 witam - jako ze moj pierwszy bloczek na cpu wlasnie przechodzi testu szczelnosci - powstaje pytanie - jak to przyczepic :) do proca... jako ze bloczek jest wiercony z kolankami na przemian - moze sie okazac niemozliwe uzycie 4 srub dookola socketa(jeszcze nie dopasowywalem :( - i tu powstaje pytanie - jezeli nie da sie zastosowac po prostu plaskowanika w stylu: _________ * O ^^^^ * *______O_ * ^^^^^ czyli przykrywajacego caly bloczek tylko z wycieciami/otworami na weze, to czy lepszy bedzie jednopunktowy docisk ala zapinki typu bloki.pl albo stare zapinki mate' a (soket + sruba dokrecana w miare posrodku) - czy moze po prostu zrobic cos takiego: ___O__/ * * ___O___ czyli plaskownik bylby dociskany i trzymal sie tylko na 2 srubach z mobo? sa jakies przeciwwskazania wlasnie do takiej zapinki na 2 sruby ? mi sie wydaje lepszym patentem plaskownik+2 sruby + ew. sprezynki niz socket + 1 sruba. to co mi sie nasuwa na mysl to to, ze bloczek moglby zssuwac sie w dol niedostatecznie dociskany przez plaskownik - temu moglby zaradzic ew przyklejenie tego plaskownika albo takich mini-ramion do bloczku wyrazcie opinie i niedlugo zabieram sie do pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 W disco-tech są zapinki po 10zł jednopunktowe, czasami wystawiają na allegro, bardzo fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadol Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Witam Z twoich rysuneczkow niewiele wynika, wiec nie wiem czy moj pomysl bedzie u ciebie pasowac. Ponizej sa zdjecia mojej zapinki homemade - jest prosta w konstrukcji (godzinka roboty i zrobione) i wg mnie lepiej dociska blok niz zapinki ze sroba posrodku. W dodatku zapinka pasuje na plyty bez otworow. Zapinka: A tutaj juz na plycie: U mnie taka konstrukcja nie sprawia wogule problemow, mozna bez problemu zdejmowac i zakladac blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_harry Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 sadol - dzieki za odpowiedz - ja wlasnie mysle o czyms takim jak twoja zapinka - tyle ze ja mam mobo z otworami - wiec zamiast do socketa - myslalem o zastosowaniu 2 naprzeciwleglych srub w mobo. tesz mi sie wydaja takie zapinki pewniejsze - bo dociskaja blok na wiekszej powierzchni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...