Skocz do zawartości
ripley

pasta termoprzewodzÄ…ca

Rekomendowane odpowiedzi

Na spodzie tego coolera jest już położona pasta - usuń ją i posmaruj inną... Ta oryginalna do niczego się nie nadaje. Po pierwsze jest jej gruba warstwa, po drugie słaba jest. Lepiej posmarować cieniutko nawet zwykłą silikonową, albo jak radzą Koledzy - Arctic Ceramique albo Arctic Silver.

Uważaj z pastą zawierającą srebro - ten metal przewodzi prąd i gdybyś w jakimś razie ubrudził mostki na procesorze może być niedobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub jeżeli nie masz kasy to TITAN z dodatkiem srebra = 2zł....

100x pisałem że w titanie niema srebra to jest pasta pseudosrebrna - ona sie tylko błyszczy. Wyniki mam jak zwykła sylikonówka :D
no troche lepszy tytanik jest :D

a mowisz ze srebra nie ma dlaczego?

podobno zawiera srebro wedlug producenta :?:

http://www.titan-cd.com/english/grease.asp...del_no=TTG-S104

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, w sklepie ze sprzętem powiedzieli mi ze nie trzeba smarować żadną pastą, jest jakas płytka z miedźi. Pozdrawiam wszystkich.

no bez przesady ;o wiem ze w sklepach sa super fachowcy no ale... ekhm...

posmaruj chodziaz zwykla silikonowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, w sklepie ze sprzętem powiedzieli mi ze nie trzeba smarować żadną pastą, jest jakas płytka z miedźi. Pozdrawiam wszystkich.

ROTFL :lol:

czytaj ten temat uważnie i wyciągj wnioski ;-) pasta się hmm raczej przyda :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi