Skocz do zawartości
ripley

GeForce 2 mx 100/200

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przeglądam to forum to zawsze sie znajdzie taki master co już jest tak mistrzowski,że nie rozumie o co ludziom chodzi.

Miałem kiedyś(nie tak dawno) taką kartę i najlepsze rezultaty dawało podkręcenie pamięci. Podnoszenie częstotliwości rdzenia jedynie śladowo zwiększało jej wydajność. Możesz zacząć od ustawień quadro (200/180 zamiast standardowych 180/160)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te geniuszu.... to powiesz mi jeszcze że podkręcanie zarówno GPU jak i pamieci daje gorsze efekty niż podkręcanie samych pamięci...

Hmm.. to bardzo ciekawe... Coś jeszcze?

UPDATE: Trochę źle napisalem pierwszy post ( ale jest w nim odpowiedz na jego pytanie) - PEACE... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechl!k - nie bądź taki drażliwy. Wystarczy odpowiedzieć, że w wypadku tej karty pamięci (i ich szyna są wąskim gardłem) i kęcenie pamięci pomoże najbardziej. Pewnie, że rdzeń też można bujnąć, ale przyrost wydajności będzie znikomy. Może ripley po przeczytaniu faq doszedłby do wniosku, że trzeba zmienić chłodzenie na gpu, żeby go mocniej podkręcić, a to nie miałoby sensu.

Ripley - podkręcaj pamięci np. o 5MHz i badaj stabilność np. 3dmarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechl!k - nie bądź taki drażliwy. Wystarczy odpowiedzieć, że w wypadku tej karty pamięci (i ich szyna są wąskim gardłem) i kęcenie pamięci pomoże najbardziej. Pewnie, że rdzeń też można bujnąć, ale przyrost wydajności będzie znikomy. Może ripley po przeczytaniu faq doszedłby do wniosku, że trzeba zmienić chłodzenie na gpu, żeby go mocniej podkręcić, a to nie miałoby sensu.

Ripley - podkręcaj pamięci np. o 5MHz i badaj stabilność np. 3dmarkiem.

Lusss stary... Dzisiaj mnie troche ponosi...

PEACE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie - niestety praktycznie wszystkie karty graficzne z szyna 64 bit nie szkacza za bardzo pod wpływem OC :/ taka juz ich przypadłosc. Wiem ze nie o to pytałes, ale moze opchnac ta karte i kupic jakiegos chocby mx 440 ? wyniesie cie to 100, a na tej to prawie w nic nie pograsz ( z grafika 3D ;) )

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 2mx ze 128 bitowa szynka pamieci i ustawieniami 175/166 (rdzen/pamiatki) poszla na 220/210 (max ale standartowo jechalem na 215/206-8 i ladnie chodzilo!!!!! Maiala tylko radiator na GPU ale dorzucilem wentylek 40mm i bylo spoko!!!! Wszystko zalezy czy jest to karta 128 czy 64 jak ta 1 to krecenie cos da jak ta 2 to daj sobie spokoj i kup cos lepszego!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 2mx ze 128 bitowa szynka pamieci i ustawieniami 175/166 (rdzen/pamiatki) poszla na 220/210 (max ale standartowo jechalem na 215/206-8 i ladnie chodzilo!!!!! Maiala tylko radiator na GPU ale dorzucilem wentylek 40mm i bylo spoko!!!! Wszystko zalezy czy jest to karta 128 czy 64 jak ta 1 to krecenie cos da jak ta 2 to daj sobie spokoj i kup cos lepszego!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi