ripley Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Mam GeForce 2 mx 100/200 i chce go podkręcić, w jaki sposób uzyskam najlepsze osiągi, podkręcając częstotliwość taktowania układu czy częstotliwość taktowania pamięci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zapraszamy do FAQ.... Brak mi słów... Podkręca się zarówno GPU jak i pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Jak przeglądam to forum to zawsze sie znajdzie taki master co już jest tak mistrzowski,że nie rozumie o co ludziom chodzi. Miałem kiedyś(nie tak dawno) taką kartę i najlepsze rezultaty dawało podkręcenie pamięci. Podnoszenie częstotliwości rdzenia jedynie śladowo zwiększało jej wydajność. Możesz zacząć od ustawień quadro (200/180 zamiast standardowych 180/160) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Te geniuszu.... to powiesz mi jeszcze że podkręcanie zarówno GPU jak i pamieci daje gorsze efekty niż podkręcanie samych pamięci... Hmm.. to bardzo ciekawe... Coś jeszcze? UPDATE: Trochę źle napisalem pierwszy post ( ale jest w nim odpowiedz na jego pytanie) - PEACE... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Mechl!k - nie bądź taki drażliwy. Wystarczy odpowiedzieć, że w wypadku tej karty pamięci (i ich szyna są wąskim gardłem) i kęcenie pamięci pomoże najbardziej. Pewnie, że rdzeń też można bujnąć, ale przyrost wydajności będzie znikomy. Może ripley po przeczytaniu faq doszedłby do wniosku, że trzeba zmienić chłodzenie na gpu, żeby go mocniej podkręcić, a to nie miałoby sensu. Ripley - podkręcaj pamięci np. o 5MHz i badaj stabilność np. 3dmarkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Mechl!k - nie bądź taki drażliwy. Wystarczy odpowiedzieć, że w wypadku tej karty pamięci (i ich szyna są wąskim gardłem) i kęcenie pamięci pomoże najbardziej. Pewnie, że rdzeń też można bujnąć, ale przyrost wydajności będzie znikomy. Może ripley po przeczytaniu faq doszedłby do wniosku, że trzeba zmienić chłodzenie na gpu, żeby go mocniej podkręcić, a to nie miałoby sensu. Ripley - podkręcaj pamięci np. o 5MHz i badaj stabilność np. 3dmarkiem. Lusss stary... Dzisiaj mnie troche ponosi... PEACE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripley Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Dzięki wam, ja podkręcam z poziomu sterowników, następnym razem nie tak nerwowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Podkrecanie karty GeForce MX-200 nie ma najmniejszego sensu. Po prostu daj sobie spokój (przy okazji i nam^^ - luzik stary :) ) MX-200 to lipa i nie ma tu co dyskutować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgadzam sie - niestety praktycznie wszystkie karty graficzne z szyna 64 bit nie szkacza za bardzo pod wpływem OC :/ taka juz ich przypadłosc. Wiem ze nie o to pytałes, ale moze opchnac ta karte i kupic jakiegos chocby mx 440 ? wyniesie cie to 100, a na tej to prawie w nic nie pograsz ( z grafika 3D ;) ) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 "praktycznie wszystkie karty graficzne z szyna 64 bit nie szkacza za bardzo pod wpływem OC" ja w 3d2k1 z 4700 zrobilem 7000 sama karta. wzrost o 48% to nie jest nic. w farcry mam 20fps wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja miałem kiedyś Inno3D GF2 MX200, która poszła ze 166 MHz na pamięciach na 195, ale dalej się na tym nie dało grać. Na szczęście się "zepsuła", a ja dostałem zwrot kasy i kupiłem sobie GF2 Pro :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Moja 2mx ze 128 bitowa szynka pamieci i ustawieniami 175/166 (rdzen/pamiatki) poszla na 220/210 (max ale standartowo jechalem na 215/206-8 i ladnie chodzilo!!!!! Maiala tylko radiator na GPU ale dorzucilem wentylek 40mm i bylo spoko!!!! Wszystko zalezy czy jest to karta 128 czy 64 jak ta 1 to krecenie cos da jak ta 2 to daj sobie spokoj i kup cos lepszego!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Moja 2mx ze 128 bitowa szynka pamieci i ustawieniami 175/166 (rdzen/pamiatki) poszla na 220/210 (max ale standartowo jechalem na 215/206-8 i ladnie chodzilo!!!!! Maiala tylko radiator na GPU ale dorzucilem wentylek 40mm i bylo spoko!!!! Wszystko zalezy czy jest to karta 128 czy 64 jak ta 1 to krecenie cos da jak ta 2 to daj sobie spokoj i kup cos lepszego!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...