r_n Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Jaka jest różnica pomiędzy soltekiem SL-75DRV5-C a SL-75DRV5 z tego co widzę to inaczej są rozmieszczone kondensatory i SL-75DRV5-C niema wiatraka na chipsecie i diody koło ramu ja mam któregoś z tych solteków ale nie wiem którego mój ma kondensatrory rozmieszczone prawie jak SL-75DRV5-C i niema wiatraka na chipsecie ale ma diode koło ramu jak SL-75DRV5 i niewiem jak to rozpoznać (który mam model) :( Wiecie może jak tak napiszcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 na laminacie jest napisane na bank ewentualnie w bios przy POST powinno być napisane, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 W tym problem, że niema jak by było to bym nie pytał. Jest tylko w lewym dolnym rogu Y5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Jesli mozna sie sugerowac tym Y5 to masz zwykla wersje bez C taka jak moja. jesli chodzi ci o to czy mozesz dac fsb 166 - powiem ci tyle = sprobuj :) mi fsb 166 wskakuje ( bios 1.8 ) przy mnozniku 8x ( tylko - nie wiem czemu ) i chodzi bardzo niestabilnie, aczkolwiek winda sie odpala wiec niby dzielnik 1/5 jest bo dysk by chyba zadnego pliku nie dal rady odczytac przy 42mhz pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Powiem tak nie wiem czy podkręcanie ma znaczenie, ale jak podkręciłem mojego 1800+ (mnożnik standardowy 11,5x133 ) na 12x166 to chodził stabilnie bez przestawiania napięcia dla procka, więc myślę, że AMD Athlon XP 2500+ powinien hulać AIDA wykrywa mi ją jako SL-75DRV5 bez C ale to chyba niema znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Mialem SL75DRV5 i ta plyta nie wspiera magistrali 333, tzn mozna ja ustawic ale mi sie wywalala gdyz sa przelkrecone magistrale PCI i AGP.Dopiro wersja -C wspiera 333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 zdazaly sie egzemplarze zwyklego drv5 ktore hulaly na fsb 333... zdaje sie ze vip mial taka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zobaczymy mi niby działa stabilnie komp jak podkręcam proca na szynę, 166 (333) ale czy pójdzie na tym XP 2500+ jeżeli tak będzie fajnie najgorsze ze dostałem tą płytę ( za zamontowanie trzech przewieszek) , ale bez książeczek i naklejka była zdarta z modelem płyty. Zawsze mogę skorzystać z asrocka, który leży jako rezerwowa płyta k7s8x. P.S. Co jest wydajniejsze, Asrock K7S8X czy Soltek SL-75DRV5/-C a bardziej układ VIA 333 czy SiS-746FX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_n Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 A może w rozwiązaniu czy to model C czy nie pomoże to, że błędnie jest opisane ustawianie mnożnika na płycie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 zdazaly sie egzemplarze zwyklego drv5 ktore hulaly na fsb 333... zdaje sie ze vip mial taka ;) moja DRV5 (bez C) latala bezproblemowo na fsb190 :] C ma poprostu oficjalne wsparcie fsb166 i radiatorki na mosfetach i skonczcie ten temat bo wszystko juz downo zostalo powiedziane na temat tej plyty :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 działa bez C na 166 i duzooo wyzej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam . Mam pytanie do posiadaczy tej płyty, posiadłem takowy model (SL-75DRV5-C) i chciałbym wpakować w niego semprona i moje pytanie jak wygląda sprawa z biosem bo na stronie solteka nie ma co by semprona wykrywał.... :mur: jest jakie modowany/paczowany biosik ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...